(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul VW ID. SPACE VIZZION, al şaptelea concept al seriei

Volkswagen a prezentat în ajunul Salonului Auto de la Los Angeles cel de-al șaptelea concept din familia ID. Noul ID. SPACE VIZZION a urmat după ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY şi ID. ROOMZZ, şi ca toate celelalte este evident un electromobil.

https://www.youtube.com/watch?v=Tl9ZJ0gizgw

Designul și forma sa întruchipează o abordare nouă. O caracteristică deosebit de marcantă este secțiunea frontală cu deschideri între faruri pentru fluxul de aer, care permite realizarea unui coeficient de rezistenţă de 0.24 Cd. Astfel, ID. SPACE VIZZION combină calitățile aerodinamice ale unui Gran Turismo cu spațiul interior generos al unui SUV – definind astfel un segment cu totul nou.

Conceptul are următoarele dimensiuni: 4.958 x 1.897 x 1.529 x 2.965 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Roţile au mărimi de 255/35 ZR 22 şi acoperă jante de 22 de inci. Interiorul îi este conceput pentru patru persoane, însă pe modelul de serie ar trebuie să fie până la cinci locuri. Volumul portbagajului este de 586 de litri.

Maşina dispune şi de logouri iluminate, dar şi de faruri IQ.LIGHT – LED matrix (cu lumini de zi ID. Honeycomb) şi stopuri LED. Portierele se deschid prin atingerea zonelor iluminate, care se aprind odată ce funcţia Keyless Advanced detectează apropierea unui telefon-cheie sincronizat. Un apropo aici, toate elementele iluminate de la exterior afișează un scenariu de bun venit pentru utilizator.

Mașina conceptuală este realizată pe baza platformei modulare dedicate MEB. Dispunând de un set de acumulatori cu o capacitate brută de 82 kWh (netă 77 kWh), autonomia se poate ridica până la 590 de km în ciclu WLTP (pentru modelul cu tracţiune spate). Se poate încărca rapid timp de aproximativ 30 de minute până la 80%, cu o putere maximă de 150 kW.

Sub “capotă” situaţia este următoarea. Poate avea fie tracţiune spate, fie una integrală 4MOTION. Prima versiune, conform conceptului de dezvoltare, a primit un singur motor electric pe puntea din spate, care produce 279 CP şi 550 Nm de cuplu. Dacă se doreşte un sistem de tracţiune integrală atunci se poate opta pentru un alt motor pe puntea din faţă care generează 102 CP şi 150 Nm de cuplu (total 340 CP).

Cu 4MOTION la activ poate face 0-100 km/h în 5.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 175 de km/h.

Greutatea maşinii este aproape împărţită 50:50 între punţi datorită bateriei poziţionate central în podea. Suspensia îi este una de tip McPherson pe puntea din faţă, multi-link pe spate, iar amortizoarele sunt adaptive şi controlate electronic.

Noul VW ID. SPACE VIZZION exploatează pe deplin avantajele oferite de MEB. Datorită dimensiunilor compacte ale unităţii de propulsie electrice și a unei baterii integrate în podea, spațiul interior furnizat este mai mult o reminiscență a unui sedan premium cu ampatament alungit decât a un model mid-range.

Nu este doar unitatea de propulsie îl identifică ca un vehicul durabil, dar și materialele utilizate la interior. Materialele sunt realizate în mod consistent din materii prime sustenabile, cum ar fi noul AppleSkin pe care l-am văzut şi în noul VW I.D. ROOMZZ – un material inovator cu aceleași proprietăți tehnice ca pielea artificială.

Diferența este în însăși metoda de producție: AppleSkin constă dintr-o proporție de materie reziduală din producția de suc de mere! Aceasta este transformată într-o nouă materie primă care înlocuiește o componentă chimică. În prezent, este posibil să înlocuiască până la 20% din poliuretanul utilizat exclusiv până acum, cu resturi de mere naturale, folosind un proces care a fost dezvoltat in-house special cu acest scop.

În plus, nu este utilizat nici un element cromat în interiorul ID. SPACE VIZZION, fiind înlocuite cu un finisaj de vopsea asemănător cromului. Acoperişul panoramic are o trapă glisantă.

Dispunând şi de un cockpit complet digitalizat, ID. SPACE VIZZION definește un status quo nou în termeni de control intuitiv. Pentru prima dată, toate informațiile relevante despre condus sunt afișate într-un head-up display AR (realitate augmentată)!

În loc de un cockpit clasic există un mini ecran care conține doar informații de conducere de bază. Toate funcțiile de divertisment, confort și online, precum și setările vehiculului sunt grupate pe un alt ecran tactil central de 15.6 inci, care pare să plutească pe planşa de bord.

Șoferul primește, de asemenea, informațiile cheie în mod intuitiv de la ID. Light – o bandă de lumină interactivă între montanţii A. Iar volanul cu comenzi tactile conţine şi două manete în spatele său: cea dreaptă răspunde de cutia de viteze, iar cea stângă de ştergătoarele parbrizului.

Germanii declară deja acum că noul ID. SPACE VIZZION se va transforma într-un model de serie. Lansarea sa va avea loc spre sfârşitul anului 2021, posibil în cadrul aceluiaşi salon auto, şi va veni pe piaţă în versiuni diferite atât pentru America de Nord, cât şi pentru Europa, dar şi China.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Broşură electronică cu detalii despre concept:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/