(video) Premieră mondială: Noul Rolls-Royce Ghost Black Badge

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Rolls-Royce a ales ziua de 28 octombrie pentru a introduce versiunea de performanţă a noului Ghost. O asemenea maşină, ca şi altele lansate anterior, se va identifica sub insigna/familia Black Badge!

Modificări se anunţă atât sub capotă, cât şi la capitol estetic, iar rezultatul este un automobil pe cât de elegant, pe atât de sinistru!

Caracteristici cheie:

  • Black Badge, alter ego-ul de mare succes al Rolls-Royce, reprezintă acum peste 27% din comenzile personalizate la nivel mondial și este codificat de simbolul matematic care reprezintă un potențial infinit, care se găsește în interiorul mașinii. Această grafică, cunoscută și sub numele de Lemniscate, a fost aplicată hidroavionului Blue Bird K3 propulsat de agregate Rolls-Royce al lui Sir Malcolm Campbell, iar designerii mărcii au nominalizat acest semn distinctiv pentru autoturismele Black Badge pentru a reflecta propria lor căutare neîncetată a puterii.
  • Rolls-Royce a marcat debutul Black Badge cu Wraith și Ghost în 2016, urmate de Dawn în 2017, apoi de Cullinan în 2019. Acum, potrivit producătorului britanic, a venit timpul cea mai pură și mai avansată mașină de până acum din punct de vedere tehnologic – Black Badge Ghost.
  • Clienții sunt liberi să aleagă oricare dintre cele 44.000 de culori „gata de purtat” ale mărcii sau să își creeze propria nuanță personalizată complet unică. Cu toate acestea, majoritatea covârșitoare a femeilor și bărbaților care au solicitat această expresie mai întunecată a lui Ghost au ales semnătura Black.
  • Pentru a crea ceea ce este cel mai închis negru din industria auto, 45 kg de vopsea sunt atomizate și aplicate pe un corp încărcat electrostatic în alb înainte de a fi uscate în cuptor. Pe maşină se aplică ulterior două straturi de lac transparent înainte de a fi lustruită manual de o echipă de patru experţi pentru a produce un finisaj high-gloss piano.
  • Cu o durată cuprinsă între trei și cinci ore, această operațiune este complet necunoscută în producția de masă, creând o intensitate pur și simplu de neatins în altă parte în industria auto! Această adâncime a negrului este cea care servește drept pânză perfectă pentru a adăuga un contrast ridicat “black and neon” prin linia mediană aplicată manual – Coachline.
  • Pentru a se potrivi nuanţa dominantă, Colectivul Bespoke al mărcii de designeri, ingineri şi meșteșugari au colaborat pentru a crea un proces complet personalizabil care permite ca semnele distinctive ale Rolls-Royce, cum ar fi Spirit of Ecstasy (mascota poate fi opţional realizată din fibră de carbon) și Pantheon Grille, să fie subminate. În loc să fi fost pur și simplu vopsite aceste componente, în procesul tradițional de cromare a fost introdus un electrolit de crom specific care este co-depus pe substratul din oțel inoxidabil, întunecând finisajul. Grosimea sa finală este de doar un micrometru – aproximativ o sutime din lățimea unui păr uman! Fiecare dintre aceste componente este lustruită manual cu precizie pentru a obține un finisaj cromat negru ca oglinda înainte de a fi montate pe mașină.
  • Tratamentul exterior continuă spre un set de jante compozite de 21 de inci. Proiectat în stilul Black Badge și rezervate exclusiv pentru Black Badge Ghost, cilindrul fiecărei jante este alcătuit din 22 de straturi de fibră de carbon așezate pe trei axe, apoi pliate pe ele însele la marginile exterioare ale jantei, formând un total de 44 de straturi de fibră de carbon pentru o rezistență mai mare.
  • Un butuc din aluminiu forjat 3D este lipit de jantă cu ajutorul elementelor de fixare din titan de calitate aerospațială și este finisat cu capacul flotant al mărcii, asigurând că monograma Double R rămâne în poziție verticală în orice moment. Pentru a marca substanța materialului și efectul de suprafață remarcabil, se aplică un strat de lac ușor colorat pentru a proteja finisajul, dar care totuși permite clienților să observe complexitatea tehnică a construcției unice din fibră de carbon a jantelor.
  • Pentru interior, o țesătură complexă, dar subtilă, care încorporează un model de diamant adânc, redat în fibre de carbon și metalice, a fost creat de artizanii mărcii. Mai multe straturi de lemn sunt presate pe substraturile componentelor interioare, folosind furnir negru Bolivar pentru stratul de bază superior. Aceasta formează o bază întunecată pentru straturile de fibre tehnice care urmează. Frunzele țesute din carbon acoperit cu rășină și firul acoperit cu metal contrastant așezat într-un model de diamant sunt aplicate manual pe componente într-o aliniere perfectă, creând un efect tridimensional. 
  • Pentru a asigura acest furnir extraordinar, fiecare componentă este întărită timp de o oră sub presiune la 100°C. Acesta este apoi sablat pentru a crea o suprafață-cheie pentru șase straturi de lac, care este șlefuită și lustruită manual înainte de a fi încorporată în mașină!
  • Dacă clientul doreşte, secțiunea „Cascada” din Fibră Tehnică, cea care desparte scaunele posterioare individuale, primește motivul familiei Black Badge: simbolul matematic care reprezintă potențialul infinit cunoscut sub numele de Lemniscate. Redat în aluminiu de calitate aerospațială pe capacul răcitorului de șampanie, este aplicat între al treilea și al patrulea strat dintr-un total de șase straturi de lac subtil colorat, creând iluzia că simbolul plutește deasupra furnirului din fibră tehnică.
  • Deflectoarele de aer de pe planşa de bord şi din partea posterioară a cabinei au fost întunecate prin depunere fizică de vapori, una dintre puținele metode de colorare a metalului care asigură că piesele nu se vor decolora sau se vor păta în timp.
  • În designul ceasului Black Badge Ghost, doar vârfurile acelor și marcajele de la ora 12, 3, 6 și 9 au primit un finisaj cromat discret. Opțional sunt disponibile ceasuri suplimentare pentru a se potrivi preferințelor estetice ale clientului.
  • Ceasul este flancat de elementul care a debutat împreună cu noul Ghost – Illuminated Fascia – care afișează un Lemniscate strălucitor eteric, înconjurat de peste 850 de stele. Motivul Lemniscate este iluminat prin intermediul a 152 de LED-uri montate deasupra și dedesubtul fasciei, fiecare asortat în mod meticulos la ceasul cabinei și la iluminarea panoului de instrumente. Pentru a asigura că Lemniscate este iluminat uniform, este utilizat un ghidaj de lumină cu grosimea de 2 mm, cu peste 90.000 de puncte gravate cu laser pe suprafață. 
  • Modelul vine standard cu tavanul iluminat Shooting Star Starlight Headliner.
  • Cheia caracterului său puternic este Architecture of Luxury, arhitectura proprie a Rolls-Royce din aluminiu, care a debutat cu noul Phantom. Această substructură nu numai că oferă o rigiditate extraordinară a caroseriei, dar flexibilitatea și scalabilitatea sa i-au permis lui Ghost să fie echipat cu tracțiune integrală, direcție pe patru roți și sistemul premiat de suspensie Planar. Pentru Black Badge, aceste calități de inginerie fără egal au fost reproiectate complet, inclusiv prin montarea unor arcuri pneumatice mai voluminoase pentru a atenua mai mult ruliul în viraje.
  • Capacitatea motorului V12 twin-turbo de 6.75 litri a fost considerată suficientă. Cu toate acestea, au fost storşi alţi 29 CP şi 50 Nm de cuplu pentru o putere totală de 600 CP la 5.000 rpm şi 900 Nm între 1.700-4.250 rpm! Având o greutate de 2.490 kg, poate face 0-100 km/h în 4.7 secunde şi rula cu maxim 250 km/h.
  • Sistemul de propulsie a primit, de asemenea, setări personalizate pentru transmisie și accelerație pentru a spori și mai mult rezervele de putere crescute ale motorului. Cutia de viteze ZF cu opt trepte și ambele punţi directoare lucrează în colaborare pentru a ajusta nivelurile de feedback către șofer, în funcție de direcţie şi poziţia supapei de acceleraţie.
  • Ca și în cazul tuturor produselor din portofoliul Black Badge al mărcii, butonul „Low” deblochează suita completă de tehnologii. Acest lucru este afirmat de amplificarea motorului mașinii printr-un sistem de evacuare a gazelor de eşapament complet nou, anunțând subtil potența acestuia. Toți cei 900 Nm sunt disponibili de la doar 1.700 rpm și, odată pornit în acest mod, vitezele de schimbare a treptelor sunt crescute cu 50% atunci când pedala de accelerație este apăsată la 90%.
  • Corespunzător noilor performanţe, punctul de frânare a fost ridicat și cursa pedalei a scăzut. Frânele au fost transferate de pe Ghost-ul obişnuit pentru că au fost testate din start pentru performanțe extreme. Cu toate acestea, o nouă suită de culori îndrăznețe pentru etrieri, rezistene la temperaturi înalte, a fost dezvoltată.

Un apropo remarcat de Rolls-Royce: în cele 12 luni de când noua generaţie Ghost a devenit disponibilă de cumpărat a devenit unul dintre cele mai vândute produse din istoria mărcii, fiind înregistrate deja peste 3.500 de comenzi la nivel mondial!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/