Noul Ford Ranger Raptor pentru Europa este semnificativ mai slab decât cel global

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi a avut loc premiera modelului Ford Ranger Raptor de nouă generaţie şi avem să vă spunem încă o veste importantă despre el! Pickup-ul a debutat în două specificaţii şi despre asta trebuie să cunoască neapărat toţi viitorii proprietari!

Modelul descris în articolul pe care l-am publicat dimineaţa se va comercializa doar în Europa. Acesta este dotat cu un nou EcoBoost V6 twin-turbo pe benzină, cu volum de 3.0 litri, setat de Ford Performance pentru a produce 288 CP și 491 Nm de cuplu.

Însă modelul internațional, care va fi disponibil doar pe pieţe din afara Europei, dispune de acelaşi V6 twin-turbo, doar că forţat să producă 397 CP la 5.650 rpm și 583 Nm de cuplu la 3.500 rpm!

Aşadar, doar această diferenţă de putere de 109 cai şi 92 Nm va deosebi maşinile. În rest, în termeni de dotări sunt absolut identice. Se crede că această “deforţare” a motorului pentru Europa s-a făcut din cauza restricţiilor privind emisiile de CO2.

Mai este de menţionat că potrivit Ford, un biturbo diesel de 2.0 litri va fi de asemenea disponibil pe anumite piețe sub capota noului model, însă se va întâmpla din 2023. Detalii tot atunci vor fi publicate.

Cmentariile sunt închise