(video) Este oficial! Un Mercedes-Benz – cel mai scump autoturism din istorie!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce anterior s-a presupus, acum a fost făcută o declaraţie oficială! Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955 a fost vândut la licitație pentru un preț record de 135 de milioane de euro unui colecționar privat!

Această icoană a istoriei automobilelor este o raritate absolută, fiind unul dintre cele doar două prototipuri construite după al doilea Război Mondial. Numit după creatorul și inginer-șef, Rudolf Uhlenhaut, este considerat a fi unul dintre cele mai bune exemple de inginerie și design auto de către experții și entuziaștii din întreaga lume.

„300 SLR Uhlenhaut Coupé reprezintă repere în dezvoltarea mașinilor sport și elemente istorice cheie care ne-au modelat marca. Decizia de a vinde una dintre aceste două mașini sport unice a fost luată cu un raționament foarte sănătos. Încasările din licitație vor finanța un program global de burse. Prin Mercedes-Benz Fund ne-am dori să încurajăm o nouă generație să urmeze pașii inovatori ai lui Rudolf Uhlenhaut și să dezvolte noi tehnologii uimitoare, în special pe cele care sprijină obiectivul critic de decarbonizare și conservarea resurselor. În același timp, obținerea celui mai mare preț plătit vreodată pentru un vehicul este extraordinar și umilitor: un Mercedes-Benz este de departe cea mai valoroasă mașină din lume.”

Ola Källenius, CEO Mercedes-Benz Group AG

Deşi anunţul oficial a fost făcut abia în seara zilei de ieri, vânzarea acestui 300 SLR Uhlenhaut Coupé a avut loc pe 5 mai la o licitație organizată la Muzeul Mercedes-Benz, în cooperare cu renumita casă de licitaţie RM Sotheby’s. Printre invitaţi s-au numărat clienți Mercedes-Benz selectați și colecționari internaționali de mașini și artă.

Exemplarul 300 SLR Uhlenhaut Coupé vândut la licitație a făcut parte din colecția de vehicule nepublice a Mercedes-Benz Classic, cuprinzând peste 1.100 de automobile de la inventarea automobilului în 1886 și până astăzi.

Noul proprietar a fost de acord ca al său automobil să rămână accesibil pentru expunerea publică la ocazii speciale, în timp ce al doilea 300 SLR Coupé original va rămâne în proprietatea companiei și va continua să fie expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Află mai multe despre model (sau pe pagina sa oficială):

Cmentariile sunt închise