(video) Premieră mondială: Noul Maserati MC20 Cielo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Maserati introduce a doua interpretare a supercarului său MC20 – Cielo – cuvânt care înseamnă „cer” în italiană. Este un spyder şi va fi urmat de o versiune electrică, inclusiv pentru coupe. Până atunci va purta acelaşi motor Nettuno V6 twin turbo pe benzină, brevetat de Maserati cu tehnologie derivată din Formula 1, capabil să livreze 630 de cai putere.

Caracteristici cheie:

  • MC20 Cielo se remarcă prin acoperișul său din sticlă, retractabil electric, care nu are vreun impact asupra spaţiului de depozitare. Această sticlă dispune de tehnologia Polymer-Dispersed Liquid Crystal (PDLC), prin care este posibilă comutarea de la transparență la opacitate într-o clipă, într-un interval de temperatură de -30..+85 grade Celsius.
  • Mai are cea mai mare izolare termică din segment și poate fi coborât sau instalat în doar 12 secunde. Acoperișul din sticlă transparentă este şi cel mai mare din segment (909×615 mm) şi are o suprafață mai mare de jumătate de metru pătrat (5.268 cm2).
  • Cântărește cu doar 65 kg mai mult decât coupeul.
  • Pe capacul din policarbonat, ce acoperă compartimentului motorului, poate fi aplicat opţional un Trident complet nou. “Autocolantul” este realizat din titan mat, cu un strat special format dintr-un film de lac transparent.
  • Pentru MC20 Cielo, Maserati a creat o nouă culoare – Acquamarina – disponibilă în cadrul programului de personalizare Maserati Fuoriserie. Vopseaua specială se aplică în trei straturi.
  • Interiorul, în versiunea de lansare, utilizează Alcantara în culoarea gheții și piele. Standard este un interior din piele neagră. Tridentul de pe tetiere poate fi brodat manual, opțional. Pentru gama anului 2023, la fel ca şi coupeul, a beneficiat de upgrade-uri la interior și de noi caracteristici: în spatele volanului au fost adăugate noi pârghii de control, la fel ca și butoanele noi pentru a aprinde luminile, în timp ce volanul îmbrăcat în Alcantara vine acum standard, cu un buton albastru de pornire a motorului.
  • O altă caracteristică majoră este sistemul electric de reglare a poziţiei volanului, disponibil opțional suplimentar pentru MC20, pornind de la noua variantă Cielo. Adaugă doar 700 de grame la greutatea maşinii.
  • Noul spyder adaugă la gama de jante un nou model din aliaj, tăiat cu diamant. Este opţional, inclusiv pentru coupe. Sunt disponibile şi nişte jante din fibră de carbon, opţionale, care reduc greutatea cu 30 kg.
  • În spatele scaunelor pasagerilor stă montat central un V6 twin-turbo de 3.0 litri, care produce 630 CP la 7.500 rpm şi 730 Nm de la 3.000 rpm. Face 0-100 km/h în aproximativ 3.0 secunde şi poate rula cu maximum 320 km/h. Cinci moduri de conducere sunt disponibile: WET, GT, SPORT, CORSA şi ESC OFF.
  • Suspensia din aluminiu forjat are amortizoare active şi poate fi ajustată în funcţie de modul de condus. Opţional este disponibil un sistem hidraulic ce ridică puntea din faţă cu 50 de mm pentru a trece mai uşor de obstacole.
  • Ediţia specială de start PrimaSerie Launch Edition va fi compusă din doar aproximativ 60 de exemplare. Exteriorul vopsit în Acquamarina este completat de noile jante MM20 într-o versiune specială cu finisaj auriu și formularea “PrimaSerie” gravată cu laser. Insignele de pe caroserie vin, de asemenea, într-un finisaj specific. În interior este o combinație de Alcantara glaciară și piele, înfrumusețate cu cusături contrastante specifice în acvamarin atât pe planșa de bord, cât și pe formularea “PrimaSerie” de pe tetieră.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/