(video) Premieră: Noul Maserati MC20 anunţă revenirea mărcii în motorsport şi va fi şi electric

Maserati şi-a prezentat supercarul MC20 în cadrul unui adevărat show organizat în Modena, Italia. Noua eră pentru producătorul auto italian a fost deschisă cu un eveniment spectaculos, unic de acest gen, spre deosebire de orice s-a mai văzut anterior în industria auto.

Evenimentul a avut loc pe teritoriul circuitului Modena, deoarece Modena, casa Maserati de peste 80 de ani, este, de asemenea, inima “Motor Valley” a Italiei și epicentrul de pasiune, dragostea de excelență auto și de performanță. Spectacolul a fost atât real, cât și virtual (disponibil în 5 limbi: engleză – limba evenimentului – italiană, spaniolă, coreeană și japoneză) și a fost însoțit, de la distanță, de două evenimente simultan oglindite în New York și Tokyo.

O scenă monumentală a fost ridicată pentru această ocazie în mijlocul pistei: 23 m înălțime, 33 m lățime și 30 m adâncime, cu o platformă centrală rotativă cu diametrul de 500 cm. Deasupra scenei se afla un ecran led masiv, un fel de monolit gol cu o suprafață totală de 630 m2, asigurând o vedere excelentă pentru oaspeții care au stat atât în tribune, cât și în mașinile din zona “drive-in”.

Un număr total de 44 de mașini Maserati din toate perioadele au fost poziționate într-un aranjament radial, creând un cadru evocator de teatru drive-in și acomodând o parte din public. În spatele lor, oaspeții VIP și presa au fost așezați în tribune în conformitate cu reglementările anti-COVID. Acest teatru temporar a găzduit un spectacol fluid, neconvențional, care încapsulează trecutul, prezentul și viitorul Maserati. În total s-a lucrat la el 24 de zile cu ajutorul a 285 de oameni. Poţi afla mai multe detalii şi curiozităţi despre acest show în documentul ataşat mai jos.

Iar înainte de a vă spune detalii despre automobil, mai aflaţi că prin MC20 se introduce un logo Maserati reproiectat, cât şi un alt stil al fontului pentru inscripţia “Maserati”.

Caracteristici cheie:

  • Noua mașină super sport este numită un succesor demn al legendarului MC12. Este realizat 100% în Modena şi 100% în Italia. Denumirea i se descifrează Maserati Corse 2020 şi mai înseamnă revenirea Maserati în motorsport!
  • Va exista în calitate de coupe, decapotabilă şi electromobil, toate construite pe baza aceleiaşi structuri monococă şi şasiu din carbon ce se ascund sub caroserie!
  • Este o mașină cu o eficienţă aerodinamică incredibilă, care ascunde un suflet sportiv între osii, cu noul motor Nettuno poziţionat central, un V6 de 3.0 litri cu 630 CP şi 730 Nm, care oferă o accelerație de 0-100 km/h în mai puțin de 2.9 secunde (0-200 km/h în mai puţin de 8.8 secunde) și o viteză maximă de peste 325 km/h. Este un motor care semnalează revenirea Maserati la producerea propriilor propulsoare după o pauză de peste 20 de ani, timp în care i-au fost asigurate de Ferrari. Cutia de viteze este un DCT cu 8 trepte, iar tracţiunea pe puntea din spate.
  • MC20 este o mașină extrem de ușoară, cântărind sub 1.500 kg, iar datorită puterii sale are cel mai bun din clasă raport greutate/putere – 2.33 kg/CP. Această înregistrare este obținută prin utilizarea materialelor de calitate alese, exploatând toate potențialele fibrei de carbon fără sacrificii în ceea ce privește confortul. Caroseria îi este la fel realizată din fibră de carbon.
  • Jantele-i măsoară 20 de inci, iar în spatele acestuia pot fi montate opţional mecanisme de frânare carbo-ceramice de la Brembo.
  • Designul lui MC20 a fost produs în aproximativ 24 de luni, cu implicarea de la început, într-o abordare inovatoare, a unei echipe de ingineri Maserati Innovation Lab, specialiști tehnici de la Maserati Engine Lab și designeri de la Maserati Style Centre.
  • Sistemul Virtual Vehicle Dynamics Development, care include utilizarea unuia dintre cele mai avansate simulatoare dinamice din lume, a fost dezvoltat in-house de către Maserati Innovation Lab și se bazează pe un model matematic complex numit Virtual Car. Această metodă a permis efectuarea a 97% din testele dinamice, optimizând timpii de dezvoltare. Mașina a fost apoi reglată în cea mai bună tradiție Maserati, cu sesiuni exhaustive de teste rutiere pe circuite şi în cele mai diferite condiții de utilizare.
  • Modelul introduce pentru prima dată pe un Maserati nişte portiere de tip “fluture”, cu deschidere verticală.
  • Aerodinamica i-a fost proiectată prin peste două mii de ore de muncă în tunelul de vânt a companiei partenere Dallara și mai mult de o mie de simulări CFD (Computational Fluid Dynamics), care au permis crearea unei adevărate opere de artă. Maşina rezultată are o linie generală elegantă, fără anexe mobile, doar un spoiler spate discret, care îmbunătățește forţa de apăsare fără a afecta frumuseţea. Coeficientul de rezistenţă aerodinamică îi este sub 0,38.
  • MC20 are un sistem de suspensie pe braţe duble şi cu amortizoare active. Opţional se poate comanda un sistem hidraulic care să ridice maşina cu 50 mm pe puntea din faţă pentru a putea trece mai uşor peste obstacole.
  • Odată intrat în cabină, șoferul este întotdeauna central și nimic nu trebuie să-i distragă atenția de la experiența de conducere sportivă. Fiecare componentă are un scop și este complet orientată spre șofer. Forme simple, foarte puține muchii ascuțite și distrageri minime. Două ecrane de 10 inci: unul în spatele volanului și celălalt pentru Maserati Touch Control Plus (MTC Plus MIA).
  • Simplitatea este, de asemenea, caracteristica consolei centrale placate cu fibră de carbon, cu doar câteva dotări: încărcător wireless pentru smartphone, selectorul modului de conducere (GT, Wet, Sport, Corsa și un al cincilea, ESC Off, care dezactivează funcțiile de control), două butoane de selectare a treptelor cutiei de viteze, comenzile pentru geamuri, comenzile sistemului multimedia și un compartiment de stocare la îndemână sub cotieră. Toate celelalte comenzi sunt pe volan, butonul de pornire a motorului fiind pe stânga sa, iar cel pentru activarea unui Launch Control pe dreapta.
  • Oglinda retrovizoare interioară este la fel digitală!
  • Noul MC20 va fi conectat în orice moment cu programul Maserati Connect. Întreaga gamă de servicii include navigaţie conectată, asistent Alexa și hotspot Wi-Fi, toate putând fi controlate şi prin intermediul unei aplicaţii mobile sau pentru smartwatch.
  • Pentru lansare, Maserati a dezvoltat, de asemenea, șase culori noi pentru a caracteriza MC20: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma and Grigio Mistero.

Caracteristicile tehnice ale maşinii, în detalii, le puteţi găsi în documentul ataşat mai jos. Noul MC20 poate fi deja comandat, configuratorul fiind accesibil. În SUA, de exemplu, costă de la 210.000 dolari.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=FMQ0EmIc_4k

Modelul în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/