(foto) Premieră: Maserati Nettuno – motorul noului model sport MC20, cu tehnologie din F1

Noua eră pentru italienii de la Maserati începe cu un nou motor, realizat fără niciun fel de suport din partea Ferrari, după cum s-a anunţat anterior. Unitatea de propulsie botezată Nettuno (Neptun din italiană), făcută 100% cu forţe proprii şi în Modena, a fost prezentată astăzi în detalii.

Primul automobil care va fi propulsat de noul motor pe benzină este modelul sport MC20, care va debuta în ziua de 9 septembrie în cadrul unui eveniment special, după ce premiera i-a fost amânată de la sfârşitul lunii mai!

Aşadar, noul motor este inima care va bate mai întâi pe modelul MC20, catalogat de italieni ca fiind de talie super sport. Unitatea a fost proiectată în culisele Maserati Modena: Laboratorul de Inovare Maserati de pe Via Emilia Ovest, atelierele de lucru de pe Via Delle Nazioni (baza istorică a Maserati Corse) și dezvoltat la Engine Hub, situat la faimoasa adresă Viale Ciro Menotti, unde va fi construit. În prezent, noua linie de producție și noul atelier de vopsire sunt modificate pentru a găzdui mult-anticipatul MC20.

Noul motor este numit rezultatul unei revoluții tehnice, una protejată de brevete internaționale. Proiectul s-a născut din pasiunea și angajamentul unei echipe de tehnicieni și ingineri cu înaltă calificare. După douăzeci de ani, Maserati a preluat din nou cu entuziasm provocarea de a reveni la sediul său din Modena cu dezvoltarea și producția unui nou motor, foarte tehnologic, de înaltă performanță.

Operațiunea este una strategică pentru Maserati, un brand care, astăzi, se pregătește să lanseze noul MC20, un proiect care este “100% Made in Modena”, pornind chiar de la motorul care este inima noii mașini.

Un design ambițios, care reprezintă un moment istoric pentru companie, o nouă eră care va începe oficial pe 9 și 10 septembrie în Modena în timpul evenimentului, “MMXX: Timpul pentru a fi îndrăzneț”. La lansare vor fi dezvăluite noi modele, care vor intra în producție în următorii ani, și vor fi anunțate sisteme de propulsie inovatoare, precum și programe ambițioase dezvoltate de Casa del Tridente.

Noua unitate de de propulsie reprezintă o arhitectură V6 twin-turbo de 90°, cu un volum de 3.0 litri, care dispune de un carter uscat (o soluție clasică pe super mașini sport). Motorul va fi gata să livreze 630 CP la 7.500 rpm și 730 Nm de cuplu de la 3.000 rpm, cu o putere specifică de 210 CP/litru. Raportul de compresie este de 11:1, cursa cilindrilor este de 82 mm, iar alezajul măsoară 88 mm.

Sufletul motorului este sistemul inovator de ardere pre-cameră cu bujii gemene. Această tehnologie este derivată din Formula 1 și este acum disponibilă, pentru prima dată, pe un motor destinat folosirii pe o maşină stradală.

Motorul are trei caracteristici principale:

  • Aşa-zisa pre-cameră: o cameră de ardere care este amplasată între electrodul central și camera de ardere tradițională, conectată printr-o serie de orificii special concepute.
  • Bujie laterală: un bujiu tradițional acționează ca un suport pentru a asigura combustia constantă atunci când motorul funcționează la un nivel în care nu are nevoie de pre-cameră.
  • Sistem de injecție dublă – directă și indirectă: legat de presiunea de alimentare cu combustibil la 350 bar, sistemul contribuie la reducerea zgomotului pe întreaga gamă de turaţii, la reducerea emisiilor și îmbunătățirea consumului de carburant.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/