(foto) Primele Bugatti Chiron Super Sport 300+ sunt gata de livrare

Când Chiron Super Sport 300+ a apărut pentru prima oară în 2019, Bugatti a stabilit un standard cu totul nou de performanță prin depăşirea barierei aparent incasabile de 300 mph. S-a reuşit atunci înregistrarea vitezei de 304,773 mph (490,484 km/h), stabilindu-se un nou record mondial.

La scurt timp, pentru a marca cea de-a 110-a aniversare a mărcii de lux franceze, dar şi performanţa înregistrată, s-a anunțat că 30 de unități ale Chiron Super Sport 300+ vor fi construite la Atelierul Bugatti din Molsheim. După ce a finalizat acum programul său extins de testare și dezvoltare de doi ani, primele opt vehicule extrem de exclusive sunt acum gata de livrare.

La începutul verii compania a prezentat modelul Chiron Super Sport şi atunci exista opinia că această maşină este versiunea construită pe baza prototipului care a setat recordul de viteză.

Este într-o oarecare măsură adevărat, însă în urma unei precizări pe care am solicitat-o de la producător, am fost informaţi că modelul Chiron Super Sport 300+ şi Chiron Super Sport sunt diferite! Spre deosebire de Chiron Super Sport, pentru care nu a fost setată o limită de producţie, versiunea 300+ va avea una!

Fiecare din cele 30 de automobile vor costa minim 3.5 milioane de euro fără taxe. Toate sunt sold out deja!

Revenind la maşina în sine, aflaţi că explorarea teritoriului de viteze de până la 440 km/h necesită o abundență de putere. Cu o putere colosală de 1.600 CP, produsă de o versiune modificată a iconicului motor W16 de 8.0 litri, Chiron Super Sport 300+ depășește puterea unui Chiron obişnuit cu 100 CP.

Sporind performanța la înălțimi din ce în ce mai mari, inginerii Bugatti au dezvoltat un nou sistem de gestionare termică pentru motorul și cutia de viteze a mașinii hiper sport, asigurându-se că toate rămân reci chiar și atunci când funcționează la viteza maximă a automobilului.

Upgrade-urile software la motor, cutie de viteze, transmisie și turbocompresoare se numără printre alte completări necesare pentru Chiron Super Sport 300+, toate care contribuie la performanța generală a mașinii și la competența de mare viteză.

Vezi şi: Putea atinge şi 515 km/h! De ce recordul de viteză a Bugatti nu poate fi înregistrat în Cartea Recordurilor

Vizual și tehnic se deosebește de un Chiron standard prin corpul său optimizat aerodinamic, permițându-i să treacă prin aer cu stabilitate completă dincolo de 420 km/h! În mod deosebit, capătul spate Longtail, extins cu 25 cm, permite fluxului laminar să treacă peste corp pentru o perioadă mai lungă de timp, reducând astfel semnificativ blocajul aerodinamic cu mai mult de 40%!

Nişte “perdele de aer” care împodobesc colțurile din față ale mașinii împrăștie excesul de presiune a aerului spre părțile laterale ale mașinii. În același timp, orificiile de evacuare a aerului din arcurile roților și din spatele roților frontale ghidează excesul de presiune de la fiecare arc al roții, reducând rezistența aerodinamică şi producând, de asemenea, o cantitate mică de forţă de apăsare.

Caroseria simplificată a lui Chiron Super Sport 300+ este realizată complet din fibră de carbon în culoare jet-black,cu textură expusă la vedere, completată de benzi decorative în Jet Orange. Din carbon mai este confecționat capacul motorului, dar şi ștergătoarele de parbriz.

Alte modificări subtile, inclusiv logoul Macaron realizat din argint şi smalţ negru, se adaugă la sentimentul de exclusivitate și raritate. Jantele din aliaj de magneziu extrem de ușoare și rigide sunt finisate într-o culoare personalizată numită Nocturne.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/