(video) Premieră: Noua generaţie Porsche 911 Sport Classic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche prezintă noua generaţie a modelului 911 Sport Classic. Corect aţi citit, noua generaţie! Anterior producătorul german a lansat o astfel de versiune în caroserie 997, în anul 2009, într-un număr de doar 250 de exemplare, iar noul model va fi disponibil pentru un public mai larg, în 1.250 exemplare.

Apropo, aceasta este a doua maşină din cele patru de colecţie, care fac parte din strategia Heritage Design. Prima a fost Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition.

Caracteristici cheie:

  • Principala deosebire estetică faţă de alte modele Porsche 911 actuale este spoilerul posterior, tip ducktail (coadă de raţă), care aduce un omagiu versiunii 911 Carrera RS 2.7 de la începutul anilor 1970.
  • Este construit pe baza noului 911 Turbo S, beneficiind de aspectul său widebody, însă aripile posterioare nu includ prize de aer lângă portiere. Ar putea părea o mică schimbare, dar “ștergerea” prizelor de admisie a necesitat lucrări de inginerie semnificative și unelte noi pentru ștampilarea panoului, care merge de sub ușile din față până în spatele vehiculului. Datorită prizelor de aer eliminate, conductele de sub spoilerul făcut din CFRP canalizează aerul necesar combustiei către motor, în timp ce aerul încărcat continuă să treacă prin grila de deasupra motorului pentru răcire.
  • Este propulsat de un motor boxer twin-turbo cu şase cilindri şi volum de 3.7 litri, care generează 550 CP şi 600 Nm de cuplu. Are setări revizuite pentru a oferi o putere compatibilă cu transmisia manuală la care poate fi cuplat, fără alternativă. Cutia de viteze este una cu şapte trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate. Combinaţia face modelul cel mai performant 911 cu o cutie manuală al momentului!
    • 0-100 km/h realizează în 4.1 secunde, iar viteza maximă este limitată la 315 km/h.
  • Deoarece la bază are modelul Turbo S, standard vin: frânele Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) cu etriere de culoare neagră, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), direcția pe puntea din spate, pachetul Sport Chrono și un sistem de evacuare sport special modificat. Porsche Active Suspension Management (PASM) Sport este, de asemenea, standard și scade garda la sol cu 10 mm. Iar datorită faptului că acesta este un model cu tracțiune spate, ratele arcurilor de pe puntea din spate sunt ușor scăzute în comparație cu 911 Turbo S.
  • Noul 911 Sport Classic împărtășește anumite trăsături de design cu 911 Targa 4S Heritage Design Edition, inclusiv o emblemă practic identică cu versiunea din 1963, insigne și inscripții PORSCHE finisate în aur autentic și insigne speciale Exclusive Manufaktur pe panourile frontale. O insignă Porsche Heritage este fixată pe grila posterioară şi face referire la insigna Porsche 356 care a fost acordată în anii 1950, când un vehicul atingea pragul de 100.000 de kilometri.
  • Unică este vopseaua creată special pentru acest model – Sport Grey Metallic (făcută cu inspiraţie de la nuanţa Fashion Grey, aplicată pentru prima dată pe Porsche 356) – în combinaţie cu dungi contrastante vopsite în light Sport Grey. Alte opţiuni disponibile sunt negru non-metalizat, Agate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic sau Paint to Sample.
  • Multe elemente de design sunt unice pentru modelul limitat. Începând cu partea din față, o buză fixă ​​a spoilerului și farurile LED-Matrix Design în negru contribuie la aspectul său intenționat. Capota din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), care nu este oferită pe modelele 911 Turbo, se scufundă în partea sa centrală. Această adâncitură se combină cu un acoperiş din CFRP, tip double-bubble, care este, de asemenea, special pentru model și aduce aminte de formele primului 911 Sport Classic.
  • Grafica de-a lungul părților laterale distinge și mai mult mașina. Aceasta include scriptul PORSCHE și o “acadea” albă pe care clienții o pot specifica cu cifre între 1 și 99 fără costuri suplimentare. Se oferă intenţionat sub formă de autocolante, mai degrabă decât vopsite, astfel încât să poată fi îndepărtate în viitor dacă proprietarul va dori asta.
  • Jantele sunt speciale și unice pentru această mașină. Ca o reinterpretare modernă a designului Fuchs, ele reprezintă un alt semn al moștenirii Porsche. În acest caz, au un mecanism central de blocare și măsoară 20/21 inci față și spate cu anvelope care măsoară 255/35 ZR20 și 315/30 ZR21 respectiv.
  • Interiorul este la fel de special ca și exteriorul, cu materiale menite să amintească anii 1960 și începutul anilor 1970, inclusiv prin secţiuni centrale ale scaunelor și panourile ușilor cu tapițerie din pânză Pepita. Interiorul standard al acestui model folosește piele semi-anilină de culoare neagră și Classic Cognac. Este pentru prima dată de la 918 Spyder când Porsche folosește acest grad de piele deosebit de suplu și natural. Opțional este disponibil și un interior din piele neagră într-un singur ton.
    • Câteva detalii interioare, inclusiv modelul de tapițerie introdus pe această ediție limitată, poate fi comandat și pe alte versiunii 911 prin intermediul noului pachet Classic Heritage Design Package.
  • Decorul din lemn Paldao cu pori deschiși, închis la culoare, este, de asemenea, echipament standard în această mașină, în contrast cu nuanţa deschisă Classic Cognac. O insignă pe bord, deasupra torpedoului, enumeră fiecare exemplar din seria de producție de 1.250 de unități.
  • Micile detalii din interior deosebesc această mașină. Turometrul analogic central oferă, de asemenea, un stil retro, cu un ac alb și marcaje de scară alături de numere și accente verzi. Ceasul Sport Chrono de pe tabloul de bord primește același tratament. Capacul consolei centrale este gravat cu logoul Porsche Exclusive Manufaktur, în timp ce tetierele sunt în relief cu emblema Porsche. Pragurile interioare de la uşi sunt si ele specifice acestui model, având sigla 911 Sport Classic. Parasolarele, coloana de direcție și chiar deflectoarele de aer sunt tapițate cu piele. Țesătură perforată Race-Tex alcătuiește căptușeala și acoperă montanţii A, B și C.
  • Pe lângă faptul că dețin un model în ediție limitată, proprietarii 911 Sport Classic devin eligibili să cumpere un ceas unic de la Porsche Design. Cadranul de pe Chronograph 911 Sport Classic este configurabil pentru a se potrivi cu vehiculul. 
    • O opțiune este un cadran Heritage Design negru mat. Cifrele verzi și marcajele se bazează pe turometrul din vehicul. 
    • Ca alternativă, cadranul ceasului este disponibil fie cu dungi Sport Classic în light Sport Grey, fie cu Pepita.
    • La fel ca sigla Porsche din spatele mașinii sau emblema din interior, sigla Porsche Design de pe cadran este realizată din aur. Există mai multe litere aurii pe cadranul secundelor, care scriu „911 Sport Classic Lim. Series.”
    • Designul rotorului se inspiră din roțile vehiculului și include un capac care arată ca prezonul de blocare centrală. Poartă și emblema clasică Porsche. 
    • Cele două brățări incluse în set – una în negru, una în Classic Cognac – fac și ele paralele cu vehiculul. Sunt fabricate din aceeași piele ca și tapițeria din interiorul vehiculului și prezintă un „911” în relief.
    • Carcasa îi este din titan uşor şi se mai face uz de cristal de safir cu un strat dur și proprietăți anti-orbire.

Livrările vor începe în centrele Porsche din Europa din iulie 2022. Poate fi comandat şi în Republica Moldova pentru suma de 270.000 de euro! În Germania costă 272.714 euro cu TVA inclus.

Broşura oficială:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/