Ce se întâmplă? Cel puţin 600 de accidente s-au înregistrat doar în Chişinău din momentul încetării Stării de Urgenţă

Situaţie bizară care nu pare de contenit. De la încetarea Stării de Urgenţă în ţară (15 mai) şi de la relaxarea restricțiilor, din momentul când mai multă lume a început să revină la rutina zilnică obişnuită şi să circule prin Chişinău cu transportul personal, numărul de accidente rutiere s-a înteţit semnificativ!

FOTO: politiacapitalei.md

Poliţia capitalei anunţă o nouă statistică a acestor situaţii periculoase înregistrate pe drumurile publice din oraş. Pe parcursul ultimelor 48 de ore, angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, au intervenit și documentat 93 de accidente rutiere, dintre care 84 s-au soldat cu pagube materiale, nouă cazuri cu 10 persoane traumatizate, iar într-un caz șoferul a părăsit locul accidentului.

Totodată forțele de ordine au stabilit că într-un accident rutier șoferul a urcat în stare de ebrietate la volanul unității de transport. S-a întâmplat pe 10 iunie, ora 15:00, când Dispeceratul Direcției de Poliție a mun. Chișinău a fost sesizat să intervină la documentarea unui accident rutier produs pe șos. Muncești. La fața locului polițiștii au stabilit că au fost implicate două unități de transport: o Dacia condusă de un șofer în vârstă de 25 de ani și un Renault condus de un tânăr în vârstă de 27 ani. În urma impactului nimeni nu a avut de pătimit, însă șoferii au fost supuși testului alcoolscopic, în urma căruia s-a stabilit că primul avea o concentrație de alcool de 0.95 mg/l în aerul expirat.

Totodată, în noaptea zilei de ieri, în jurul orei 22:40, pe str. Alecu Russo a avut loc un alt accident rutier. Un automobil Toyota care era condus de un bărbat în vârstă de 57 de ani și care aparține unei firme de taxi, staţionând regulamentar pe marginea acostamentului, a fost lovit din spate de către un automobil Skoda. Ulterior, în urma impactului, conducătorul Skoda a abandonat unitatea de transport şi a părăsit locul accidentului rutier. Şoferul automobilului Toyota a fost preluat de către un echipaj medical, fiindu-i acordate îngrijiri necesare. Polițiștii întreprind acum toate măsurile pentru identificarea șoferului fugar, cât și locul aflării acestuia.

În toate cazurile în care au avut de pătimit persoane și în care conducătorii erau în stare de ebrietate, au fost inițiate procese penale, iar în cele soldate cu pagube materiale s-au emis decizii de sancționare a șoferilor cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1.500 lei, cu aplicarea punctelor de penalizare.

https://www.facebook.com/politiacapitalei.md/videos/2674971609492207/

Anterior, poliţia capitalei a mai comunicat:

  • în ziua de 9 iunie despre 54 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 72 de ore;
  • în ziua de 4 iunie despre 124 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 72 de ore;
  • în ziua de 1 iunie despre 44 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 48 de ore;
  • în ziua de 28 mai despre 98 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 72 de ore;
  • în ziua de 25 mai despre 28 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 48 de ore;
  • în ziua de 21 mai despre 116 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 72 de ore;
  • în ziua de 18 mai despre 37 accidente produse pe teritoriul Chişinăului în ultimele 48 de ore;

De cealaltă parte, în primele ore ale lunii iunie curent, Inspectoratul General al Poliţiei a prezentat o statistică a activităţilor desfăşurate în cele cinci luni ale anului 2020 care deja s-au scurs.

Printre informaţiile comunicate ni s-a spus că numărul accidentelor rutiere este în descreștere, fiind înregistrate în această perioadă pe întreg teritoriul ţării 589 accidente, în rezultatul cărora 82 persoane au decedat, iar altele 662 au fost traumatizate. În context, se atestă o descreștere cu 31.75% a numărului de accidente înregistrate comparativ cu perioada anului precedent.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise