Porsche lansează din 2020 o colecţie de maşini 911 în stil retro

Subdiviziunea Porsche Exclusive Manufaktur, care este specializată în personalizarea profundă a oricărui model din gama constructorului german, a găsit cum să “aducă mai mulţi bani în casă” şi să mărească dragostea oamenilor faţă de modelul 911.

Din 2020 va lansa o colecţie de automobile, formată din patru ediţii limitate, care vor comemora diferite perioade istorice. Fiecare maşină va reprezenta un deceniu, din anii ’50 până în anii ’80 ai secolului trecut.

Numărul limitat de exemplare 911 va fi destinat colecționarilor și fanilor loiali ai brandului, iar specialiştii de la Porsche Exclusive Manufaktur le vor face aşa încât să fie dorite de avut una după alta, chiar şi de o singură persoană. Chiar și logourile vor fi adaptate istoric, scrie automotivenews.

Pentru a crea sentimentul de conducere a unei maşini sport de epocă vor fi selectate cu atenție scheme de culori, texturi, materiale și detalii mărunte. Toate vopselele pentru caroserie vor fi alese pentru rezistenţă în timp, iar variantele de tapiţerie vor fi verificate pentru inflamabilitate, durabilitate, dar și la capitolul siguranță pentru a preveni alunecarea conducătorului auto sub centură în caz de accident.

Seria de 911-uri vintage de colecţie va fi limită la doar 1.000 de maşini. Primul model, reprezentând anii ’50, va fi prezentat pe parcursul lui 2020. Automobilul va avea o culoare Cherry Metallic şi un habitaclu tapiţat cu piele bej. Toate lucrările vor fi efectuate manual de către angajații Porsche Exclusive Manufaktur în atelierul din Zuffenhausen. Finisajul final al mașinilor va dura între opt şi zece ore.

Vezi şi: (video) Project Gold a fost vândut la licitaţie! Şi-a găsit proprietar în doar 10 minute

În viitor, aceste pachete de styling create de Porsche Exclusive Manufaktur vor putea fi incluse pentru a extinde linia de personalizare Heritage Design Package. Aceasta este în prezent disponibilă numai pentru noul 911 Speedster, dar mai târziu va fi oferită pentru alte versiuni ale modelului sport.

Porsche mai ţine să creadă că o mare parte a maşinilor din această colecţie vor ajunge anume peste ocean, în SUA, acolo unde modelul 911 este foarte iubit şi unde în prezent una din trei maşini construite în Stuttgart pleacă.

Vezi şi: Porsche te va lăsa să-ţi pui pe noua maşină, inclusiv din uzină, o livrea personalizată! Chiar şi una Martini

Cmentariile sunt închise