(video) Două zile de asamblare în mai puţin de cinci minute! Vezi cum se face şi se vopsește un Porsche 911 în 2022

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Nu este un lucru uşor de creat un 911 – 1.500 de muncitori ating fiecare mașină în timpul asamblării sale, care durează două zile, începând cu o cochilie și terminându-se cu părăsirea liniei de asamblare. Acum, pentru prima dată, un videoclip time lapse arată întregul proces, în centrul atenției fiind un 911 GT3, care are parte şi de programul Paint to Sample.

Cu zeci de opțiuni individuale la alegere, gama de combinații posibile înseamnă că producţia a două 911 identice este deosebit de rară. Alegerea culorilor joacă un rol important în personalizare. Pentru a satisface cererea tot mai mare și pentru a îmbunătăți ușurința accesului clienților, popularul program Paint to Sample oferit prin Porsche Exclusive Manufaktur a fost actualizat la sfârșitul anului 2021 pentru a-și extinde capacitatea.

Inclusiv cu ofertele standard pentru fiecare linie de model, mai mult de 160 de opțiuni de vopsea pre-aprobate sunt acum disponibile în catalogul curent. În uzina din Zuffenhausen, unde sunt asamblate liniile de model 911, 718 și Taycan, un banc suplimentar de amestecare a culorilor a adăugat capacitatea de a finaliza mai multe configurații Paint to Sample fără a încetini producția. De la cinci maşini pe zi s-a ajuns la 20 sau 120 pe săptămână.

Înainte de asamblarea sa în 117 etape, șasiul unui 911 petrece mai mult de o zi trecând prin pregătire în atelierul de caroserie și vopsea. Una dintre provocările vopsirii și a dezvoltării finisajelor de vopsea este lucrul cu amestecul de materiale al componentelor subiacente. O caroserie este deja formată din mai multe tipuri de oțel și aluminiu și poate include, de asemenea, fibră de carbon sau polipropilenă. Loturile de vopsea trebuie să se potrivească tuturor caracteristicilor exterioare în mod egal și să producă aceeași culoare.

Înainte de a intra în atelierul de vopsitorie, corpul este degresat, i se administrează un strat de fosfat și este trecut printr-un proces electro-chimic utilizat în principal pentru protecția împotriva coroziunii. În timpul procesului de acoperire, corpul este înmuiat într-un bazin, care este umplut cu vopsea electroforetică și apă deionizată. Pentru a obține o acoperire optimă a corpului, acesta este rotit în jurul propriei axe în bazin.

După aceasta se aplică un grund, un strat de bază și un strat transparent pe corp și panouri, cu o culoare standard folosind aproximativ 4 litri de aplicare lichidă între cele trei etape. Grundurile sunt alese în funcție de culoarea finală: culorile deschise necesită grunduri deschise, culorile închise au nevoie de grund închis. Stratul de bază este stratul colorat care oferă nuanța solicitată și are o grosime de numai până la 30 de micrometri. Pentru comparație, o bucată standard de hârtie de imprimantă este groasă de aproximativ 100 micrometri.

Stratul final al mașinii, stratul transparent de protecţie, este cel mai gros și este pulverizat între 30 și 50 micrometri, ilustrând cât de subțiri sunt straturile individuale de vopsea. Mașina vopsită este apoi uscată la o temperatură maximă de 200°C pentru mai mult de două ore și jumătate.

Culorile standard, metalizate și speciale sunt definite în mod specific în prealabil pentru fiecare linie de model din serie și, în unele cazuri, chiar și pentru fiecare derivat pentru fiecare an de producţie. Cantitatea de culori oferite este determinată de numărul de rezervoare de depozitare și linii de alimentare cu vopsea din atelierele de vopsitorie de la instalațiile de producție. Din acest motiv, nu mai mult de 17 culori exterioare standard pot fi oferite din punct de vedere pur tehnic pentru 911.

Cu Paint to Sample, mai mult de 100 de culori suplimentare pre-aprobate dincolo de oferta standard sunt disponibile din fabrică pentru un nou 911 sau 718. Taycan, Cayenne, Panamera și Macan au mai mult de 50 de opțiuni suplimentare disponibile. Nuanțele noi pot fi luate în considerare și prin programul Paint to Sample Plus dacă un client dorește să facă un pas mai departe, un proces care se poate potrivi cu aproape orice solicitare, atâta timp cât trece un test de fezabilitate rigid.

Paint to Sample Plus este disponibil în prezent numai pentru vehiculele produse în Zuffenhausen – 911, 718, Taycan – iar dezvoltarea culorilor durează cinci luni. Paint to Sample Plus oferă clienților opțiunea de a adăuga permanent o altă culoare gamei de culori Porsche (costul se ridică până la 20.000 de euro).

Toți clienții care solicită o culoare pentru prima dată și plătesc prețul suplimentar pentru dezvoltarea culorii se pot considera creatorul acestei culori. Clientul și culoarea sunt înregistrate în baza de date a culorilor Porsche, iar culoarea este adăugată la opțiunile pre-aprobate din programul Paint to Sample cât mai repede posibil, astfel încât şi alții să poată comanda și culoarea vopselei nou create.

Automobilul din imagini îi aparţine lui Leh Keen, pilot de curse profesionist care participă în seria Porsche Carrera Cup North America cu echipa 311RS Motorsport. El a fost cel care a înregistrat un record mondial de viteză într-un spaţiu închis cu un Taycan Turbo S și a construit zeci de 911 în specificaţii de off-road prin intermediul Keen Project.

Până anul trecut, însă, el nu a comandat niciodată un nou Porsche din fabrică pentru el însuși, însă ştia că al său 911 GT3 se va baza foarte mult pe opțiunile Paint to Sample.

„Este unul dintre lucrurile mele preferate, sunt obsedat de diferitele culori. Toate aceste culori uimitoare pe care Porsche le-a făcut de-a lungul anilor. Săpăm adânc în istoria Porsche. Mi-am dorit să am acest 911, cel mai nou, modern, dar apoi acoperit cu o culoare veche, foarte clasică. Le-am spus câtorva oameni că o să merg pe auriu. Ei au crezut că este riscant, ceea ce mi-a întărit alegerea, precum că am vrut să văd cum se va dovedi. Cred că multă lume nu-şi poate imagina sau nu preferă un Porsche auriu. La reprezentanță, când au scos husa de pe el, am fost uimit de cât de frumos arată.”

Leh Keen

Culoarea de pe maşină se numeşte Gold Bronze Metallic. Până astăzi, aceasta a fost comandată doar de 24 de ori, deci este foarte rară! Şi este prima aplicare pe un 992, ceea ce este și foarte interesant! Culoarea poate fi aplicată pe modelele Macan și Panamera prin Paint to Sample.

Clienții pot specifica Paint to Sample prin intermediul dealerului Porsche. În viitor, va fi posibilă și vizualizarea paletei extinse de culori Paint to Sample prin configuratorul oficial Porsche. Prețurile depind de model și variantă.

Pentru cereri unice de culoare, Porsche Exclusive Manufaktur oferă Paint to Sample Plus pentru toate liniile de model, cu excepția Cayenne. În aceste cazuri, clientul oferă o mostră de culoare dealerului său, care este trimisă la Porsche Exclusive Manufaktur din Stuttgart-Zuffenahusen și supusă unor teste extinse de calitate și fezabilitate.

Mașina clientului nu este finisată în culoarea personalizată până când testarea de fezabilitate – care durează până la 11 luni în anumite cazuri – nu este completă. Dacă culoarea vopselei nu este fezabilă, Porsche acoperă costul studiului de fezabilitate!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata