(video) Premieră: Noul Aston Martin DBX707 este numit cel mai puternic SUV de lux din lume

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Compania Aston Martin a ales prima zi din februarie pentru a prezenta versiunea de performanţă a primului său SUV. Noul Aston Martin DBX707 este numit cel mai puternic SUV de lux din lume!

Cel mai rapid. Cel mai puternic. Cea mai manipulabil. Trei distincții pentru care DBX707 a fost conceput pentru a pretinde.

Să aflăm deci prin ce urmează să impresioneze!

Caracteristici cheie:

 • Motorul lui DBX707 este în continuare un V8 twin-turbo de 4.0 litri, însă are acum turbocompresoare cu rulmenți cu bile și o calibrare personalizată.
 • De asemenea, o noutate pentru SUV-ul de înaltă performanță de la Aston Martin este o transmisie automată cu „ambreiaj umed” cu 9 trepte. Capabilă să gestioneze încărcări de cuplu mult mai mari în comparație cu un convertizor de cuplu obișnuit automat, această transmisie de înaltă performanță permite procesarea celor 707 CP și 900 Nm (+157 CP și 200 Nm peste DBX-ul de bază).
 • Adoptarea noii transmisii cu ambreiaj umed aduce și alte beneficii. Senzația de schimbare a treptelor este mai imediată și mai directă, ceea ce va oferi șoferului un sentiment sporit de control, receptivitate și o schimbare dramatică de caracter.
  • DBX707 dispune, de asemenea, de o nouă versiune a diferențialului spate electronic cu alunecare limitată (e-diff). Acesta dispune de un raport de transmisie final revizuit (mai scurt) de 3.27 față de 3.07 pentru DBX V8. Acest lucru contribuie la capacitatea de sprint a lui DBX707 prin treptele inferioare și sporeşte răspunsul in-gear, păstrând în același timp eficiența și rafinamentul de croazieră oferit de transmisia cu 9 trepte.
  • Distribuția cuplului față-spate rămâne complet automată, cu capacitatea de a trimite până la 100% din cuplu către puntea din spate la cerere.
 • Capacitatea de pornire din loc a fost de asemenea optimizată. Are nevoie de 3.3 secunde pentru a atinge 100 km/h, cât un Cayenne Turbo GT. Viteza maximă este limitată la 310 km/h (la Cayenne Turbo GT limita e 300 km/h).
 • Standard are mecanisme de frânare carbo-ceramice. Discurile măsoară 420 mm pe față și 390 mm pe spate, fiind prinse de etriere cu 6 pistoane. Mecanismele au făcut posibilă o reducere de 40.5 kg a greutății nesuspendate.
  • Alte revizii ale componentelor care mai sunt parte din sistem îmbunătățesc senzația pedalei și răspunsul la frânare pentru o mai mare precizie și încredere a șoferului.
  • Răcirea a fost realizată prin preluarea aerului atât de la admisia principală, cât și canale din pardoseală.
  • Nişte plăcuţe de frână de înaltă performanță oferă o consistență excelentă la frecare într-o gamă largă de temperaturi.
 • Jantele și anvelopele sunt standard de 22 inci (într-o gamă variată de modele Sport și Ribbon). Opţională este o jantă de 23 inci în două niveluri de finisare. Împreună cu anvelopa cu diametru mai mare aduce beneficii dinamice, oferind un răspuns îmbunătățit al direcției, un control mai bun al caroseriei primare și timpi de tur mai rapizi.
 • Începând cu suspensia, DBX707 dispune de noi amortizoare și o recalibrare a comutației dinamice a volumului arcurilor pentru a îmbunătăți controlul caroseriei și răspunsul direcției.
  • Sistemul electronic de servodirecție a fost, de asemenea, ajustat pentru a ajuta șoferul să construiască o imagine mai clară a creșterii sarcinilor în viraje și a aderenței disponibile.
  • Combinat cu o gestionare mai strictă a înclinărilor şi ruliului, DBX707 oferă șoferului o capacitate mai ușoară de a regla girația mașinii cu prin comenzi naturale asupra pedalelor sau direcţiei.
  • Modificări au fost făcute şi sistemului eARC (Electronic Active Roll Control), cu parametri revizuiți care sporesc sentimentul de agilitate și îmbunătățesc echilibrul dinamic al mașinii.
 • Pentru a sublinia acreditările lui DBX707 axate pe şofer s-au resetat modurile Dynamic Drive. „Race Start” este disponibil în modurile GT Sport și Sport+ pentru a maximiza accelerația din loc.
  • Logica activă revizuită în carcasa de transfer a sistemului de tracțiune integrală asigură o mai mare armonie și un control precis între linia de transmisie și sistemul ESP, pentru o experiență de conducere mai naturală, mai sport, asemănătoare unui sportcar.
  • Consola inferioară din habitaclu conține noi comutatoare de selectare fizică a acestor moduri. Acestea includ butoane dedicate pentru modul suspensiei, ESP-ului, modul de selectare manuală a treptelor de viteză și comutatorul care deschide supapele noului sistem de evacuare sport, fără a fi nevoie de inclus modul Sport.
 • Noul DBX707 dispune de un design exterior modificat. Printre noutăţi se numără: o grilă de radiator mai mare cu şase lame duble orizontale, lumini de zi LED nou proiectate, noi prize de aer şi conducte de răcire a frânelor, un nou splitter, rame negre satinate pentru geamuri, praguri laterale negre sculptate, un spoiler de acoperiş modificat, un difuzor twin mai mare, noi terminaţii de eşapament şi în genere o nouă bară de protecţie posterioară.
 • Nou introdus este şi un sistem soft close pentru portiere.
 • Tema sportivă continuă în interior cu scaune sport montate standard (scaunele Comfort sunt disponibile ca opțiune fără costuri). Toate opțiunile de scaune vin standard cu reglaj electric pe 16 căi, plus încălzire în față și în spate.
  • Există trei opțiuni de medii interioare – Accelerate (standard), care dispune de un amestec de piele și Alcantara, precum și opționalele Inspire Comfort și Inspire Sport, care vin cu o tapiţerie din piele semi-anilină completă, cu aripi Aston Martin brodate pe tetiere, o dungă de contrast în centrul scaunului și un model de perforare în spătarul scaunului și perna de bază.
  • Ca și la exterior, interiorul are un finisaj cromat închis standard. Cromul luminos și fibra de carbon pot fi specificate ca opțiune. Furnirul Piano Black este standard. Fibra de carbon sau o plasă metalică din bronz sunt alte opţiuni decorative.
  • Pentru o mai mare personalizare clienţii pot apela specialiştii diviziei Q.

Producţia modelului va începe în primul trimestru al lui 2022. Livrările vor demara din al doilea. Preţul de start în Marea Britanie îi este de 189.000 lire sterline.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

Iată şi testul nostru cu versiunea de bază a modelului:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata