(video) Noul Koenigsegg Jesko se prezintă în format pre-producţie. Compania mai anunţă şi sistemul IFOTA

Koenigsegg prezintă lumii modelul pre-serie Jesko, ce se apropie de startul producţiei după o perioadă de teste intense cu folosirea a circa cinci prototipuri!

Primul automobil va fi livrat proprietarului în primăvara lui 2022, iar până atunci va începe pre-asamblarea la o fabrică extinsă de 10.000 de metri pătrați.

Exemplarul din imagini este vopsit în culoarea Tang Orange Pearl, în combinaţie cu accente argintii şi din fibră de carbon expusă la vedere, fiind astfel un omagiu vizual paletei timpurii de nuanţe originale a modelului Koenigsegg CCR.

În interior, mașina este reprezentată de o suită completă de tehnologii şi soluţii de confort, inclusiv de panoul de instrumente SmartCluster, inspirat din curse, precum și un sistem multimedia SmartCenter actualizat, operabil pe un ecran tactil central.

De-a lungul fazei sale de testare, Jesko s-a dovedit a oferi o reacție maximă și o senzație de conducere uimitoare. Testele dinamice recente demonstrează manevrabilitatea sa de neegalat, care este posibilă datorită unui amortizor triplex activ adăugat suspensiei din față, aerodinamicii active, anvelopelor Michelin integrate în dezvoltare, sistemului electronic de stabilitate Koenigsegg, printre altele.

Dar ceea ce caracterizează cu adevărat Jesko este transmisia brevetată şi construită cu forţele proprii Koenigsegg Light Speed ​​Transmission (LST), care reprezintă o evoluție nemaivăzută de la dezvoltarea tehnologiei moderne cu dublu ambreiaj de la începutul secolului.

Setată să fie cea mai rapidă transmisie din lume, LST cuprinde nouă trepte de viteză (fără Reverse) și șapte ambreiaje multi-disc umede într-un pachet compact, ultra-ușor. Este capabilă să schimbe treptele cu o viteză apropiată de cea a luminii (declaraţia Koenigsegg), menținând în același timp cuplul pozitiv. Acest lucru se datorează deschiderii și închiderii simultane a ambreiajelor care permit accelerarea sau decelerarea fără probleme.

Vezi şi: (video) Costul opţiunilor pentru noul Koenigsegg Jesko te pot lăsa mască sau răsturna de pe scaun de uimire

Iar înainte de această demonstraţie de maşină, producătorul suedez a anunţat despre IFOTA, o evoluţie a sistemului actual de actualizare de firmware over-the-air (FOTA), care a fost introdus la începutul programului Regera în urmă cu 5 ani. Este un sistem complet în care firmware-ul sistemelor de control ale vehiculului este actualizat la bază. Următoarea generație de instant firmware over-the-air (IFOTA) este menită să facă experienţa mai uşoară şi fără probleme pentru clienţi.

La fel ca actualul sistem FOTA, IFOTA împinge şi aplică upgrade-uri de la distanță, de firmware și software, pentru aproape toate nodurile electrice din vehicul, cum ar fi interfețele cu utilizatorul, experiența utilizatorului, dinamica mașinii, componentele HV ale trenului de rulare și multe altele.

Sistemul Koenigsegg IFOTA este revoluționar prin faptul că software-ul și firmware-ul sunt descărcate în fundal în sloturi speciale de memorie. Utilizatorul efectuează pur și simplu o actualizare, iar sistemul poate trece apoi de la vechiul set de date la cel nou în câteva secunde.

Dezvoltând și deținând astfel conectivitatea vehiculului, Koenigsegg poate crește calitatea produsului și eficiența operațională, oferind în același timp performanțe și upgrade-uri ale caracteristicilor vehiculului chiar şi după ce l-a vândut. Pentru a susține această inițiativă, precum și viitoarele ambiții tehnologice interne, Koenigsegg extinde în prezent echipa și caută talente în dezvoltarea de software.

Integrarea IFOTA este așteptată pentru programul Koenigsegg Regera până la sfârșitul anului 2021.

Cmentariile sunt închise