(video) Porsche Mission R a evoluat în noul Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche a început să testeze componentele tehnologice ale prototipului Mission R pe noul 718 Cayman GT4 ePerformance! În toamna lui 2021, la IAA MOBILITY din München, studiul conceptual a subliniat viziunea unei mașini de curse GT complet electrice pentru clienții din motorsport, în viitorul apropiat. Acum, conceptul inovator de propulsie electrică al lui Mission R își demonstrează potențialul pe circuitele de curse naționale și internaționale.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance servește ca vehicul de testare. La fel ca Mission R, mașina de curse cu tracțiune integrală folosește șasiul actualului 718 Cayman GT4 Clubsport, însă întreaga tehnologie a motorului electric și a bateriei provine de la Mission R, care în Modul de Calificare se traduce printr-o putere maximă ce depăşeşte 1.000 de CP.

În cursele simulate, o putere constantă de 450 kW (612 CP) este disponibilă pentru 30 de minute, adică durata unei curse de Carrera Cup. În ceea ce privește timpul pe tur și viteza maximă, noul 718 Cayman GT4 ePerformance este la egalitate cu performanța actualului 911 GT3 Cup.

Ca și în cazul lui Mission R, trenul de propulsie complet electric al lui 718 Cayman GT4 ePerformance se bazează pe două motoare sincrone cu excitație permanentă (PESM), câte unul pe fiecare puncte. Împreună, transformă mașina de curse în una cu AWD și cu până la 800 kW (1.088 CP). Răcirea directă cu ulei a motoarelor electrice și a bateriei dezvoltate de Porsche contracarează deratingul indus termic. Iar datorită tehnologiei de 900 V, bateria poate fi încărcată cu 340 kW de la 5 la 80% în aproximativ 15 minute.

Sub conducerea designerului Grant Larson, o echipă de la Porsche Style a realizat formele lui 718 Cayman GT4 ePerformance. Mașina de curse este cu 14 cm mai lată decât un 718 Cayman GT4 Clubsport. Aproximativ 6.000 de piese au fost proiectate de la zero.

Caroseria este realizată, printre altele, din materiale compozite din fibre naturale, producția lor fiind menită să genereze mai puține emisii decât producția de materiale sintetice comparabile. Fibrele de carbon reciclate sunt, de asemenea, folosite în scopuri de testare.

În comparație cu 718 Cayman GT4 Clubsport, aripile evazate permit mai mult spațiu pentru anvelopele de curse mai late de 18 inci de la Michelin. Materialele regenerabile reprezintă o proporție deosebit de mare şi din anvelope.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance fără camuflaj își va sărbători premiera la Festivalul de Viteză de la Goodwood, în perioada 23-26 iunie 2022. Se anunţă oficial că acolo va încerca să bată recordul de parcurgere a traseului de aproximativ 2 km lungime. A doua apariţie va avea loc pe 20 august 2022 la fabrica Porsche din Leipzig, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a fabricii.

Cele două vehicule demonstrative vor călători prin diferite țări europene înainte de a se îndrepta către America de Nord la începutul anului 2023. Turul mondial se va încheia în regiunea Asia-Pacific, unde mașina de curse complet electrică va avea un turneu până la jumătatea anului 2024.

„718 Cayman GT4 ePerformance deschide o cale către clienții Porsche care îşi doresc să folosească mașini de curse cu propulsie electrică. Ca un prim pas, vom dezvălui acest concept partenerilor noștri globali. Cu piloți, echipe, organizatori, autorități și alte părți interesate, adunăm și idei pentru formatele de curse Porsche în viitor.”

Oliver Schwab, Manager de proiect al modelului 718 Cayman GT4 ePerformance

Amintim că noua generaţie a familiei de modele 718 va fi complet electrică şi va apărea pe piaţă în 2025.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/