Ultima oră! Ediţia din 2021 a Geneva Motor Show, anulată

0

Nici în 2021 nu vor merge la Salonul Auto Internaţional de la Geneva! Organizatorii anunţă anularea evenimentului şi de această dată o fac cu mare răgaz de timp, cu aproape un an de zile înainte. Anterior, ediţia din 2020 a fost anulată cu doar câteva ore înainte ca inclusiv noi, cei de la AutoBlog.MD, să pornim la drum înspre Elveţia.

Aşadar, Comitetul și Consiliul Fundației “Salon International de l’Automobile” a luat câteva decizii în privinţa viitorul Salonului Auto Internațional de la Geneva (GIMS), cel mai mare eveniment public din Elveția și a comunicat următoarele:

  1. Fundația nu va organiza o ediție a GIMS în 2021.
  2. Împrumutul de la statul Geneva nu va fi acceptat.
  3. Vânzarea GIMS către Palexpo SA este soluția preferată.

Explicaţiile deciziilor:

Din cauza consecințelor financiare ale anulării GIMS 2020 de către Consiliul Federal din motive de force majeure, ca urmare a pandemiei de coronavirus, Fundația responsabilă cu organizarea evenimentului a trebuit să ia unele decizii importante cu privire la viitorul GIMS.

Comitetul și Consiliul Fundației au decis să nu organizeze un eveniment în 2021: Majoritatea expozanților GIMS care au participat la un sondaj au declarat că probabil nu vor participa la ediția din 2021 și că ar prefera să o facă la un eveniment din 2022. Sectorul auto trece în prezent printr-o fază dificilă, iar expozanții au nevoie de timp pentru a se recupera după efectele şi urmările cauzate de pandemie.

În plus, este departe de a fi sigur că situația actuală de sănătate ar permite organizarea unui eveniment care să atragă peste 600.000 de vizitatori și 10.000 de jurnaliști în primăvara anului viitor.

Imediat după anularea GIMS în martie 2020, Fundația a solicitat Cantonului Geneva sprijin financiar pentru acoperirea pierderilor cauzate de anularea GIMS – sumă estimată la 11 milioane de franci elvețieni – și pentru a contribui la pregătirea unei noi ediții. La începutul lunii iunie, Marele Consiliu a aprobat un împrumut către Fundație de 16.8 milioane de franci elvețieni.

Fundația mulțumește autorităților competente a cantonului şi statului Geneva pentru disponibilitatea lor de a acorda acest împrumut pentru GIMS, dar nu consideră termenii împrumutului ca pe o garanție a stabilității financiare pe termen lung a Fundației în forma sa actuală. Motivul este că Fundația ar fi obligată să ramburseze un milion de franci elvețieni încă din iunie 2021, înainte de a avea posibilitatea de a genera fonduri suplimentare, deoarece ediția GIMS 2021 nu poate avea loc.

De asemenea, se consideră inadmisibil faptul că o condiție a împrumutului este organizarea unui eveniment în 2021. Prin urmare, împrumutul nu este acceptat.

Prin urmare, Fundația a decis în favoarea vânzării GIMS către Palexpo SA. Scopul este de a găsi o soluție care va asigura organizarea regulată a unui Salonul Auto Internațional de la Geneva. Achiziționarea activelor ar transfera toate drepturile pentru organizarea GIMS către Palexpo SA.

Vă reamintim, GIMS este cel mai mare eveniment public din Elveția. Impactul său economic asupra cantonului Geneva este estimat la aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni pe an.

Dacă afacerea va fi încheiată și noii proprietari de la Palexpo SA vor dori să redeschidă salonul auto, există o șansă ca evenimentul să aibă loc în 2022. Dar probabilitatea de încetare definitivă a organizării expoziției de maşini este încă mare. Ultimele luni au arătat că prezentările online de mașini noi nu sunt mai ineficiente decât evenimentele tradiționale: acestea au parte de o audiență semnificativ mai mare, iar costul pregătirii și organizării lor este mult mai mic.

https://autoblog.md/noua-editie-a-geneva-motor-show-ar-putea-avea-loc-abia-in-2022-noul-sef-anunta-despre-un-nou-format/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata