(foto/video) Stilatul Toyota Highlander XSE de nouă generaţie a debutat la Chicago

În lumea Toyota, insigna XSE face o referire la un automobil cu accente orientate spre sportivitate, cu o suspensie şi direcţie special recalibrată, un kit exterior unic şi un decor interior mai exclusiv. Pentru prima dată în istoria sa de 20 de ani, modelul Highlander primește tratamentul XSE.

Noul model dintr-o a patra generație, recent introdus pentru 2020 și construit pe baza Toyota New Global Architecture, oferă o platformă ideală pentru o astfel de transformare atletică.

Noul Toyota Highlander XSE a debutat la Salonul Auto de la Chicago, care din ziua de 8 februarie se pregăteşte să primească publicul larg.

Proiectat pentru persoanele care au nevoie de practicabilitatea unui SUV, dar care într-adevăr duc un dor de conducere al unui sedan sport, noul Highlander XSE combină un design exterior îndrăzneț cu reflexe de conducere mai agile. Poziționat între nivelele de echipare XLE și Limited, Highlander XSE va putea fi comandat doar cu un motor V6 de 3.5 litri (300 CP), cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte.

Va mai fi disponibil la alegere fie cu tracțiune față, fie cu sistem de tracţiune integrală cu funcţie de vectorizare dinamică a cuplului. În plus față de posibilitatea de a trimite până la 50 la sută din tot cuplul spre roțile din spate, acest sistem avansat mai poate controla distribuția cuplului între roţile de pe puntea din spate pentru o experiență de conducere mai captivantă.

În plus, caracteristica Multi-Terrain Select, controlată de un joystick de pe consola centrală, permite șoferului să ajusteze răspunsurile trenului de rulare la condițiile rutiere și meteorologice predominante.

Noul Highlander XSE nu poate aborda doar mai bine curbele, ci şi designul său atrage câteva complimente. În plus față de exclusivele jante de 20 de inci cu accente negre, modelul XSE este echipat cu arcuri de suspensie cu o rată mai mare şi o bară stabilizatoare spate, iar amortizoarele au fost reglate pentru frecări mai mici. Servodirecţia electrică i-a fost, de asemenea, recalibrată pentru un simţ mai sportiv al direcţiei. Toate aceste părţi-componente modificate cu grijă sporesc agilitatea manipulării, păstrând în același timp renumitul confort al al modelului.

Pentru a fi dezvoltat noul nivel de echipare XSE, pentru Highlander au fost necesare de făcut noi bare de protecţie. Modul cum arată acum faţa maşinii cu grila inferioară şi pseudo splitter-ul de jos, toate sunt exclusive pentru acest model și vin să-i dea o poziție mai agresivă pe drum. Grila superioară restilizată se alătură celei inferioare, prin care acum intră o cantitate mai generoasă de aer spre motor. Farurile pe această maşină conţin atât accente de culoare neagră, cât şi benzi luminoase care servesc drept lumini de zi.

În profil, panourile unice din preajma pragurilor adaugă un accent edgy la liniile sculptate ale lui Highlander, în timp ce partea posterioară integrează un pseudo difuzor de aer în bara de protecţie, dar şi pentru prima dată o terminaţie dublă de eşapament, cromată. Railings-urile negre de pe acoperiș, corpurile oglinzilor retrovizoare laterale şi ramele de la geamuri completează stilistica automobilului.

În habitaclu, Highlander XSE a primit nişte scaune tapiţate cu piele sintetică Softex de culoare neagră, combinată cu inserţii textile de culoare roşie, în timp ce de iluminatul ambiental și finisajul cu textură similară fibrei de carbon de pe panoul de instrument stabilește starea de spirit generală.

Modelul este gata să funcţioneze cu toate dispozitivele mobile care suportă interfeţele Android Auto, Apple CarPlay, Amazon Alexa, oferă cinci porturi USB pentru pasageri şi acces timp de trei luni la serviciul de radio streaming SiriusXM. În plus, pe acest SUV se va putea monta sistemul Premium Audio de la JBL, format din 11 boxe, cu o putere totală de 1.200 de waţi.

Toyota anticipează că aproximativ 12 la sută dintre clienţii noului Highlander vor opta anume pentru această versiune. Lansarea pe piaţa din SUA este programată pentru toamna anului curent.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

(foto) Toyota RAV4 se întoarce pe piaţa japoneză şi deja i se pregăteşte un tuning in-house

https://autoblog.md/video-atelierul-de-tuning-de-casa-a-toyota-s-a-ocupat-de-noile-camry-si-avalon-iata-rezultatul/

Toyota introduce un sistem de tracţiune integrală pentru Camry şi Avalon, preluat de pe RAV4

Cmentariile sunt închise