(foto) Toyota introduce un set de actualizări pentru toată familia europeană Corolla. Ce este nou

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota introduce un set de actualizări pentru toată familia europeană Corolla, pregătind astfel modelele pentru gama anului 2023. Toyota întărește stilul, tehnologia, performanța și atractivitatea de condus a acestor maşini.

Atracția de durată a modelului se reflectă în faptul că a atins cea mai mare cotă de piață din Europa din istoria sa şi este al doilea cel mai bine vândut model Toyota din regiune.

Ce este nou:

 • Noua gamă capătă un aspect mai rafinat și mai contemporan cu modificări ale modelului de plasă a grilei frontale a radiatorului, ramelor pentru farurile anti ceață și designul jantelor din aliaj. Echipările superioare ale modelelor hatchback și break se vor dota cu noi faruri bi-LED, iar cu echiparea High acestea vin şi cu un sistem adaptiv de fază lungă (AHS).
 • Alegerile de culori exterioare includ trei noi nuanţe inspirate de tendințele actuale în arhitectură, design de produs și modă: Juniper Blue (pentru hatchback şi break), Midnight Teal (verzui) pentru sedan şi Metallic Grey pentru orice caroserie.
 • Pentru interior, atmosfera este mai modernă și mai premium, cu noi grafice, ornamente și modele în relief care adaugă profunzime tridimensională și atracție tactilă tapițerilor, suprafețelor și finisajelor. Combinațiile de ornamente și tapițerie ale scaunelor urmează noile teme Dark și Light Harmony (în funcție de tipul de caroserie), cu culori și finisaje coordonate pentru a oferi cabinei o senzație contemporană și elegantă.
 • Ca și în cazul modelului actual, sunt disponibile sisteme hibride de 1.8 și 2.0 litri. Ambele beneficiază de modificări semnificative ale motorului cu ardere internă și ale celui electric, care îmbunătățesc experiența de condus cu putere suplimentară, performanță și manevrabilitate, dar şi emisii mai mici. Unitatea de control a puterii (PCU) și motorul transaxle au fost reproiectate, iar bateria litiu-ion este mai puternică, dar mai mică și mai ușoară (până la -18 kg, în funcție de motor).
  • Puterea totală a sistemului de 1.8 litri este acum de 140 CP, aducând o reducere de 1.7 secunde a timpului de acceleraţie 0-100 km/h, până la 9.2 secunde. În ciuda acestei creșteri de performanță, emisiile de CO2 sunt de așteptat să rămână neschimbate (102 g/km). 
  • Pentru sistemul de 2.0 litri, puterea totală a crescut până la 196 CP, ceea ce a permis reducerea timpului de realizare a exercițiului 0-100 km/h cu aproape o jumătate de secundă (7.5 secunde). Se preconizează şi o reducere de 3 g/km a emisiilor de CO2 în ciclul combinat, până la 107 g/km.
 • S-a mai intervenit suplimentar pentru a oferi o accelerație care se simte naturală și plină de satisfacții pentru șofer. Anterior, accentul era pe accelerația liniară; acum, recalibrarea controlului hibrid are ca rezultat o accelerație care oglindește mai îndeaproape intenția șoferului și utilizarea pedalei de accelerație, producând senzația G adecvată și o senzație intuitivă. Acest lucru a fost realizat printr-o reducere a turației motorului în timpul accelerației. Zgomotul grupului motopropulsor în timpul accelerației a fost, de asemenea, atenuat.
 • Sistemul multimedia al maşinilor a fost înzestrat cu suport OTA, astfel încât noi funcții și upgrade-uri să poată fi introduse în timp cu actualizări fără probleme. Monitorul central a fost mărit până la 10.5 inci, are o grafică de înaltă definiţie şi un strat anti reflexiv.
 • Începând cu echiparea Mid se oferă standard un nou panou de bord digital de 12.3 inci, cu patru moduri de afişare: Casual, Smart, Sport și Tough.
 • Mașinile vin cu un abonament gratuit valabil timp de patru ani la Toyota Smart Connect sau Toyota Smart Connect+ (în funcție de echipare), oferind acces la navigaţia în cloud întotdeauna activă și informații în timp real despre trafic și călătorii.
 • De asemenea, șoferul poate folosi un nou asistent vocal care recunoaște solicitările naturale, conversaționale, pentru a opera multimedia, sau funcțiile vehiculului, cum ar fi deschiderea sau închiderea geamurilor.
 • De asemenea, sunt disponibile o serie de servicii de la distanță folosind aplicația MyT. Şoferii îşi pot folosi telefonul pentru a-și încuia sau debloca mașina, să pornească climatizarea pentru a încălzi sau răci cabina înainte de călătorie, să activeze semnalizatoarele de avarie și să-și localizeze vehiculul pe hartă.
 • Modelele din gama anului 2023 mai sunt echipate cu Toyota T-Mate, care combină pachetul Toyota Safety Sense de ultimă generație cu alte sisteme active de asistență la conducere și parcare, precum: suprimarea accelerației, suport pentru evitarea coliziunilor la efectuarea unui viraj într-o intersecție, Emergency Steering Assist, asistent de evitare a coliziunilor laterale şi unul de reducere a vitezei în curbe. Actualizările software over-the-air vor menține funcțiile la zi și vor permite adăugarea altora noi pe măsură ce devin disponibile pe durata de viață a vehiculului.
  • T-Mate mai include sistemul Safe Exit Assist – va declanșa un avertisment dacă detectează deschiderea unei uși în calea unui vehicul sau a unui biciclist care se apropie din spate – alături de un Memento pentru scaunul din spate, care va avertiza șoferul înainte de a părăsi mașina că ar putea fi necesar să verifice dacă a lăsat ceva pe locurile din spate.
 • Modelul sau echiparea GR SPORT s-a dovedit a fi populară de când a fost introdusă în 2020. Peste 20.000 de astfel de maşini au fost deja procurate. Cu această ocazie, se introduc noi jante din aliaj de 18 inci şi o bară de protecție posterioară cu aspect nou. Scaunele din hatchback și break au un finisaj proaspăt, cu logoul GR gravat pe tetiere și un nou pattern micro-hexagonal în benzile argintii de-a lungul marginii suportului și pernei. Sigla GR este adăugată și la butonul de pornire a motorului.

Familia actualizată Corolla va apărea pe piaţa europeană în primul trimestru al lui 2023.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata