(video) Premieră: Toyota introduce noul Corolla Cross în Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat! După ce la introdus în SUA, Toyota a adus modelul Corolla Cross în Europa pentru a-şi întări şi mai mult poziţia în segmentul C.

Versiunea înălțată a celui mai bine vândut automobil din lume completează gama de SUV-uri Toyota, oferind acum clienților cea mai largă ofertă de pe piața europeană.

În plus, modelul sprijină ambiția companiei de a înregistra 400.000 de vânzări – echivalentul unei cote de piaţă de 9% în cea mai competitivă categorie de automobile din Europa – până în 2025.

Caracteristici cheie:

  • Completează familia de modele Corolla în primul rând, alături de Hatchback, Touring Sports şi Sedan. Este construit pe platforma modulară TNGA-C cu suspensie McPherson pe puntea din faţă şi una multi-link cu braţe duble pe spate. În plus, datorită platformei rigide, un nou airbag central frontal a fost conceput pentru a împiedica ocupanții scaunelor din față să intre în contact unul cu celălalt în cazul unei coliziuni laterale.
  • Stilul puternic și robust al noului SUV Toyota a fost adaptat în mod special pieței europene, cu o combinație unică de faruri și stopuri (spre deosebire de maşinile în specificaţii pentru alte ţări) care completează grila frontală dublu-trapezoidală, aripile tridimensionale evazate și cabina conică a unui SUV conceput pentru mediul urban.
  • Măsoară 4.460 x 1.825 x 1.620 x 2.640 mm. Este poziţionat exact în centrul segmentului european C-SUV, între C-HR și RAV4.
  • Interiorul oferă o vizibilitate remarcabilă pentru toți ocupanții, spațiu amplu pentru cap și picioare pe scaunele din față și din spate, deschideri mari ale ușilor din spate, mai multă lumină şi senzație de spaţiu oferite de un acoperiş panoramic.
  • Spațiul de încărcare combină o înălțime redusă a pragului de încărcare cu deschiderea largă a hayonului, ceea ce îl face convenabil pentru încărcarea obiectelor mari, cum ar fi cărucioare sau biciclete.
  • Panoul de bord digital de 12.3 inci dispune de hardware și software complet noi. Cel mai mare din segment, oferă spațiu maxim pentru conținut, flexibilitate largă și opțiuni de personalizare/afişare, cum ar fi consumul de combustibil, funcționarea sistemului hibrid și navigaţia.
  • Paralel, cu un nou procesor mai rapid, cel mai recent sistem de infotainment multimedia high definition, cu ecran tactil de 10.5 inci, dispune de conectivitate Apple CarPlay wireless și Android Auto cu fir, alături de un pachet Toyota Smart Connect. Clienții pot experimenta acum confortul navigației în cloud, informaţii despre evenimente rutiere, un asistent vocal și actualizări over-the-air (OTA). Mai mult decât atât, o suită de servicii conectate de la MyT App include analize de conducere, locația mașinii și chiar funcții de control de la distanță, cum ar fi programul climatic și blocarea ușilor.
  • Corolla Cross este primul model Toyota la nivel global care beneficiază de noul sistem hibrid de generația a cincea. Se bazează pe sistemul predecesor, însă are să propună mai mult cuplu, mai multă putere electrică, o eficiență mai mare și o plăcere sporită de a conduce. Dispunând de cele mai recente evoluții în bateriile Li-ion, noul sistem de acumulatori este mai puternic și cu 40% mai ușor decât înainte. Iar per total puterea sistemului a crescut cu peste 8%.
  • Cutia de viteze de tip eCVT a fost reproiectată împreună cu noi sisteme de lubrifiere și distribuție a uleiului care utilizează ulei cu vâscozitate scăzută. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea eficienței și a puterii datorită reducerii pierderilor electrice și mecanice.
  • La baza sistemului de propulsie hibrid se află un benzinar Dynamic Force cu patru cilindri în linie şi volum de 2.0 litri. Pe modelul cu tracţiune faţă produce 171 CP/202 Nm, iar pe cel cu tracţiune integrală 152 CP/188-190 Nm.
    • Motorul electric care asistă benzinarul produce 113 CP şi 206 Nm.
    • Varianta cu sistem AWD-i dispune de un motor electric suplimentar montat pe puntea din spate, care dezvoltă alţi 41.6 CP şi 84 Nm. Acest agregat se cuplează automat pentru a oferi o tracțiune mai mare când e necesar.
    • Puterea totală sistemului de propulsie se ridică la 198.5 CP, indiferent de tracţiune. Tipic pentru Toyota, cuplul cumulativ nu îl menționează. În schimb se menționează că poate face 0-100 km/h în 8.1 secunde.
  • În ce privește utilizarea în condiții reale a acestui sistem hibrid, Toyota spune că este acum și mai liniar, previzibil și controlabil la accelerație, viteza vehiculului se potrivește mai bine cu turațiile motorului pentru a oferi o experiență de condus mai intuitivă și mai naturală. Acest lucru a fost realizat prin recalibrarea relației dintre aportul pedalei de accelerație și răspunsul real al grupului de propulsie.
  • În cele din urmă, noul Corolla Cross este echipat cu suita T-Mate, care combină pachetul Toyota Safety Sense de ultimă generație cu alte sisteme active de asistență la condus și parcare. Printre cele disponibile se numără: Pre-Collision System cu Acceleration Suppression, Intersection Cut-In Traffic Assist, Oncoming Traffic detection, Intersection Turn Assist, Emergency Driving Stop System (EDSS), Full Speed Range Adaptive Cruise Control (FSR ACC), Lane Trace Assist (LTA), Road Sign Assist (RSA), Blind Spot Monitor (BSM) cu Safety Exit Assist (SEA), Auto High Beam System (AHB), Toyota Teammate Advanced Park, Panoramic View Monitor (PVM), Rear Cross Traffic Alert cu Automatic Braking (RCTAB), Intelligent Clearance Sonar (ICS) şi funcţia OTA pentru actualizările unor sisteme enumerate!

Livrările mașinilor către clienții din Europa vor începe abia în toamna anului 2022, în funcție de piețe.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/