Două feluri de treceri pietonale vor fi amenajate lângă instituțiile de menire socială din Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Administrația de Stat a Drumurilor anunţă că a elaborat două scheme de tip de treceri pietonale, coordonate cu Inspectoratul Național de Securitate Publică, care vor fi construite/amenajate în proximitatea instituțiilor de menire socială (grădinițe, școli, licee, spitale).

Obiectivul principal este ca acestea să-i facă pe conducătorii auto să reducă viteza de deplasare până la 30 km/h.

Conform schemelor menționate, trecerile pietonale urmează să fie construite de către S.A „Drumuri” din teritoriu în zonele unde fluxul de pietoni este sporit sau în preajma instituțiilor de învățământ. Acestea vor fi de două tipuri: trecere pietonală standard și supraînălțată.

Costul estimativ al unei treceri pietonale simple cu instalarea indicatoarelor și aplicarea marcajului rutier (alb-roșu) este de circa 36.000 de lei. Al unei treceri pietonale supraînălțate este de aproximativ 80.000 de lei.

Schemele elaborate vor putea fi utilizate și de Administrațiile Publice Locale pentru identificarea și amenajarea trecerilor pietonale pe drumurile comunale și străzile din localitate, sporind astfel siguranța tuturor utilizatorilor drumului. Sursa de finanțare va fi asigurată din mijloacele fondului rutier.

Cmentariile sunt închise