Au căzut în ispită şi acum vor fi traşi la răspundere! Şapte angajaţi ai INSP au ajuns sub lupa SPIA

Șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP au fost recunoscuți în calitate de bănuiți de comiterea coruperii pasive.

Trei din ei sunt cercetați în libertate, iar patru au fost reținuți preventiv de Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA al MAI.

FOTO: politia.md

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații s-a constatat că, în intervalul lunilor august – septembrie 2020, bănuiții ar fi pretins, acceptat și primit de la mai mulți șoferi prinși băuți la volan sume cuprinse între 200-300 euro pentru a nu-i documenta și a nu întocmi procese-verbale cu privire la contravenţie.

În cursul zilei de ieri, Procuratura Anticorupție de comun cu SPIA al MAI, au efectuat mai multe percheziții în automobilele de serviciu ale ofițerilor și subofițerilor bănuiți, precum și în automobilele personale, la domiciliile și în biroul unuia dintre superiorii acestora.

Pentru aceste fapte, norma penală prevede de la 5 la 10 ani închisoare cu amendă de la 6.000 la 8.000 de unități convenționale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a se angaja în anumite activități pentru un termen de la 7 la 10 ani.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării inter instituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-politist-de-la-ip-riscani-luat-pe-sus-de-spia-in-momentul-cand-lua-5000-de-euro-mita-de-la-un-sofer/
https://autoblog.md/la-cat-poate-ajunge-mita-in-moldova-pentru-a-scoate-de-la-parcarea-speciala-o-masina/
https://autoblog.md/video-dosare-penale-pe-numele-mai-multor-inspectori-inp-iata-de-ce-sunt-acuzati/

Cmentariile sunt închise