(video) Premieră: Noul Nissan Titan facelift – pick-up cu 406 CP şi sistem audio de 485 W

Nissan are în gama de modele pe lângă Navara un pick-up mai mare numit Titan. Orientat mai mult spre piaţa din SUA, acesta se află actualmente la a doua generaţie şi iată că a primit un facelift.

Deşi îl oferă cu cea mai bună garanţie din segment (5 ani), ocupă cele mai mari poziţii în rating-urile de fiabilitate şi este inclus în diverse campanii de marketing, anul trecut şi-a găsit doar aproximativ 50.000 de cumpărători. Asta pe o piaţă unde concurenţa este acerbă şi domină Ford F-Series (909 mii de maşini vândute anul trecut) sau Chevrolet Silverado (586 mii).

Îl vor ajuta noul set de actualizări să devină mai atrăgător şi să-şi îmbunătăţească rezultatele?

Prezentat la târgul de stat din Texas (State Fair of Texas), noul Nissan Titan facelift are un aspect retușat care realmente îl face să arate mai bine. Noi sunt barele de protecție, grila de radiator poate exista în trei variante (în dependenţă de nivelul de echipare: S, SV, PRO-4X, SL şi Platinum Reserve) şi stopurile LED.

Contra cost (opţional) pot fi comandate şi noi blocuri optice full LED (cu lumini de zi în stilul celor de pe Patrol facelift). Noile faruri produc în jur de 120% mai multă lumină în faza scurtă decât cele precedente. Farurile LED anti ceaţă acoperă şi ele alte 15 grade de vizibilitate în părţile frontale-laterale ale maşinii. Un High Beam Assist ce permite folosirea continuă a fazei lungi va avea grijă să nu-i orbească pe alţi participanţi la trafic sau pietoni (standard pe orice nivel de echipare).

Noile lumini de zi “dublu bumerang” sunt printre cele mai mari produse vreodată de Nissan și sunt formate din patru elemente LED cu o intensitate de 800 de lumen fiecare. Acestea sunt oferite standard pe maşinile în echipare Platinum Reserve, PRO-4X şi SL (în aceeaşi ordine pot fi văzute în galeria foto).

La fel LED sunt acum şi corpurile de iluminat ale benei. Paleta de culori pentru caroserie este compusă din nouă opţiuni.

Habitaclul a fost de asemenea refăcut. Modelul vine acum cu opt airbag-uri în loc de şase, iar centuri de siguranţă cu funcţie de pretensionare sunt acum disponibile şi pentru locurile de pe bancheta din spate (cu excepţia celui din mijloc). Scaunele pentru pasagerii din faţă sunt făcute în conformitate cu tehnologia de firmă Zero Gravity, la fel ca cele din Murano facelift: cu orientare spre rigiditate optimă și distribuție a greutății corporale.

Nou a devenit şi panoul de bord ce include acum un ecran color de 7 inci între ceasurile analogice. Sistemul multimedia de bază este operabil pe un ecran tactil de 8 inci şi are o funcţie de recepţionare a actualizărilor prin tehnologia OTA. Opţional se poate opta pentru un nou Integrated Command Center cu ecran tactil de 9 inci (cu rezoluţie 1280×800 pixeli), ce suportă toate soluţiile de conectivitate moderne cu spaţiul online şi cu telefoane.

Se mai anunţă despre apariţia unui sistem de încărcare wireless pentru telefoane, un hotspot Wi-Fi la care se pot conecta până la şase dispozitive şi un sistem audio Fender Premium de 485 waţi putere, cu 12 difuzoare, un amplificator în nouă canale şi funcţie Acoustic Motion Control de la Panasonic.

Nivelul de echipare de bază include de asemenea suita Safety Shield 360 cu sistemele: Automatic Emergency Braking with Pedestrian Detection, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert, Lane Departure Warning, High Beam Assist and class-exclusive Rear Automatic Braking. Opţionale sunt Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Around View Monitor, Intelligent Cruise Control, Intelligent Driver Alertness and Traffic Sign Recognition.

Standard cu orice nivel de echipare mai este sistemul Rear Door Alert. Nissan Titan va continua să existe în formatul King Cab şi Crew Cab cu patru uşi. Pe ultimul doar poate fi comandat şi un nou acoperiş panoramic Dual Panel Panoramic Moonroof, unul dintre cele mai mari din segment, ce măsoară peste jumătate de metru.

Sub capotă este oferit doar cu un singur motor, un V8 de 5.6 litri a cărui putere a fost mărită de la 395 la 406 cai, iar cuplul de la 534 la 560 Nm. Deși acest lucru se face în primul rând pentru publicitate, Nissan susține că Titan are cel mai puternic V8 din segment ce vine în dotare standard. Nouă este cutia de viteze: una automată cu nouă trepte în loc de şapte.

Nissan Titan facelift va intra pe piața din SUA la începutul anului 2020, dar numai cu “o cabină şi jumătate” (King Cab) sau dublă (Crew Cab). Cea mai simplă versiune cu un singur rând de scaune a fost eliminată. Actualul Titan costă de la 30.690 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise