În trecut simplu stagiar, iar acum şef de concern auto! Oliver Zipse a fost ales CEO al BMW AG

Oliver Zipse (55 ani) va prelua postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG! Consiliul Director al companiei a luat această decizie la Spartanburg, Carolina de Sud (SUA). Zipse îi va urma lui Harald Krüger, care a informat preşedintele Consiliului Director la începutul lunii iulie că nu va dori să obţină un al doilea mandat.

Krüger va demisiona din postul de preşedinte şi va părăsi Consiliul de Administraţie prin acordul părţilor la 15 august 2019. Zipse îi va prelua rolul deja din ziua următoare.

“Prin Oliver Zipse, un puternic lider strategic şi analitic va prelua preşedinţia Consiliului de Administraţie al BMW AG. El va oferi BMW Group un impuls nou în modelarea mobilităţii viitorului. Consiliul Director respectă pe deplin decizia lui Harald Krüger şi astăzi îşi exprimă aprecierea sa sinceră pentru numeroşii ani în care a activat cu succes în cadrul BMW Group. În numele întregii companii, dorim să-i urăm toate cele bune în viitor şi sperăm că BMW Group va avea mereu o însemnătate specială pentru el”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director al BMW AG.

Zipse, preşedintele desemnat al Consiliului de Administraţie, a fost membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG din 2015 şi în prezent este responsabil pentru divizia de producţie.

Şi-a început cariera profesională în companie în 1991 ca stagiar, iar de atunci a deţinut numeroase poziţii de conducere, inclusiv director executiv al uzinei din Oxford şi vicepreşedinte executiv pentru planificare corporate şi strategie de produs.

Biografia completă:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/