(video) Premieră în Thailanda: Noua Toyota Corolla Cross

1

Zis şi făcut sau mai bine spus: s-a adeverit lansarea unui model dintr-o listă de maşini pe care Toyota şi Lexus ar planifica să le introducă până în 2024!

Vorbim despre noul Corolla Cross, care la momentul de faţă a fost prezentat pentru piaţa din Thailanda, deşi va fi un produs global. În SUA va veni şi chiar va fi asamblat local din 2021.

Toyota Corolla Cross s-a dovedit a fi un model cu un corp absolut nou, nu doar o Corolla cu gardă la sol sporită, deşi împarte aceeaşi platformă cu bestseller-ul mărcii nipone. Mai degrabă ar putea fi comparat cu un frate mai mic al lui RAV4, deoarece ca dimensiuni este poziţionat între el şi C-HR.

Caracteristici cheie:

  • Dimensiunile îi sunt de: 4.460 mm în lungime (-140 mm mai scurt decât RAV4), 1.825 mm în lăţime (-30 mm) și 1.620 mm în înălţime (-65 mm). Ampatamentul este egal cu cel din C-HR – 2.640 mm (RAV4 are unul cu 50 mm mai mare). Jantele pot fi de 17 sau 18 inci.
  • Modelul dispune de 487 litri de spațiu pentru bagaje atunci când transportă doar kitul de reparații sau 440 litri atunci când transportă o anvelopă temporară de rezervă. Uşa portbagajului poate fi acționată electric, opţional.
  • Toyota Corolla Cross stă pe aceeași platformă modulară GA-C, pe care o au toate noile Corolla, C-HR și RAV4, însă într-o variantă cu suspensie spate semi-dependentă cu o bară de torsiune (pe faţă sunt legături MacPherson). Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă (cel puţin pe piaţa din Thailanda). Pe roţile din faţă sunt montate discuri de frână ventilate, iar pe cele din spate doar discuri simple.
  • Sub capotă sunt două unităţi de propulsie la alegere: un benzinar de 1.8 litri cu 140 CP/177 Nm sau o unitate de propulsie hibridă pe baza aceluiași motor care a fost deforţat până la 98 CP/142 Nm, fiind asistat de un motor electric cu 72 CP/163 Nm și un variator electromecanic. Puterea totală a instalaţiei se ridică la 122 CP.
  • Habitaclul este identic în design cu alte modele noi ale mărcii. Monitorul central măsoară 9 inci, iar panoul de bord conţine un alt ecran color între ceasuri analogice. Se mai anunţă şapte airbag-uri, sistem de climatizare pe două zone, tapiţerie cu piele, trapă, complex Toyota Safety Sense, o banchetă spate cu reglare a unghiului spătarelor, etc.

În Thailanda, preţul de start pentru Corolla Cross este de 30.800 de dolari.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

1 Comentariu
  1. […] ce era de aşteptat s-a întâmplat! După ce la introdus în SUA, Toyota a adus modelul Corolla Cross în Europa pentru a-şi întări şi mai mult poziţia în segmentul […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata