(foto) Premieră: Noul Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE – cea mai rapidă decapotabilă din istoria mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Familia noului Mercedes-AMG SL se completează cu încă un membru – noua versiune de top SL 63 S E PERFORMANCE! Da, într-un mod uimitor, toate componentele sistemului hibrid au încăput cumva și sub o astfel de caroserie relativ compactă.

Noua motorizare face din noul model cel mai puternic SL din toate timpurile, dar și cel mai rapid.

Caracteristici cheie:

  • La SL 63 S E PERFORMANCE, motorul V8 biturbo AMG de 4.0 litri (612 CP/850 Nm) de pe puntea din față este asistat de o unitate de propulsie electrică de pe puntea din spate. Aceasta din urmă integrează un motor electric sincron cu excitație permanentă de 150 kW (204 CP/320 Nm), o transmisie cu două trepte comutate electric și un diferențial mecanic cu alunecare limitată. O baterie ușoară de înaltă performanță este, de asemenea, amplasată în spate, deasupra osiei.
    • Acest design compact are numeroase avantaje. Motorul electric acționează direct pe puntea spate și, prin urmare, își poate transfera puterea mai direct în propulsie. Acest lucru oferă un impuls de putere suplimentar la pornire, accelerare sau depășire.
    • Pe măsură ce alunecarea pe puntea din spate crește, forța de antrenare a motorului electric este transferată și roților din față, după cum este necesar. Conexiunea mecanică a tracțiunii integrale AMG Performance 4MATIC+ complet variabilă face acest lucru posibil prin intermediul arborelui cardanic și al arborilor de transmisie ai roților din față. Poziționarea pe puntea din spate îmbunătățește distribuția greutății și a sarcinii pe osie în vehicul și formează astfel baza pentru o manevrabilitate convingătoare.
    • În total sistemul produce combinat 816 CP și 1.420 Nm. Cu aceste forțe, modelul poate realiza 0-100 km/h în 2.9 secunde și atinge maximum 317 km/h.
    • Cutia de viteze este una AMG SPEEDSHIFT MCT 9G.
    • Consumul mixt de benzină declarat este de 7.7 l/100 km.
  • Dezvoltarea bateriei litiu-ion în care e stocată energia este inspirată de tehnologiile dovedite în mașinile hibride de curse Formula 1 ale echipei Mercedes-AMG Petronas F1. Bateria AMG High Performance oferă performanțe înalte care pot fi folosite adesea una după alta. Acest lucru crește performanța generală a lui SL Roadster. La aceasta se adaugă consumul rapid de energie și densitatea mare de putere.
    • Bateria de înaltă performanță oferă o capacitate de 6.1 kWh, 70 kW putere continuă și 150 kW putere de vârf. Încărcarea sa are loc prin încărcătorul de bord instalat de 3.7 kW.
    • Bateria este concepută pentru livrarea și consumul rapid de energie și nu pentru cea mai lungă autonomie posibilă. Cu toate acestea, în jurul a 13 km pot fi parcurși pur pe electricitate.
    • Baza performanței înalte a bateriei AMG de 400V este răcirea directă: un lichid de răcire de înaltă tehnologie curge în jurul tuturor celor 560 de celule și le răcește individual. Fiecare baterie are nevoie de o temperatură definită pentru livrarea optimă a energiei. Dacă dispozitivul de stocare a energiei devine prea rece sau prea fierbinte, acesta își pierde temporar puterea vizibilă sau trebuie oprit pentru a nu fi deteriorat dacă temperatura este prea ridicată. Un control uniform al temperaturii bateriei are, prin urmare, o influență decisivă asupra performanței, duratei de viață și siguranței acesteia.
    • Deoarece bateria se află întotdeauna în fereastra optimă de temperatură de aproximativ 45 de grade datorită răcirii directe, recuperarea poate fi, de asemenea, optimizată. În mod normal, o baterie se încălzește foarte mult atunci când puterea de recuperare este mare, așa că recuperarea energiei trebuie limitată. Recuperarea începe atunci când șoferul ia piciorul de pe pedala de accelerație, adică în modul de rulare fără a atinge pedala de frână. Aceasta încarcă bateria și creează un cuplu de frânare. Frânele roților sunt protejate sau, în funcție de nivelul de recuperare și de situația traficului, nu trebuie deloc activate.
    • Șoferul poate selecta patru niveluri diferite de putere de recuperare folosind butonul AMG din dreapta pe volan. Acest lucru se aplică tuturor programelor de conducere (Electric, Battery Hold, Comfort, Smoothness, Sport, Sport+, RACE și Individual), cu excepția Smoothness. La cel mai înalt nivel, este posibilă așa-numita conducere „cu o singură pedală”. Peste 100 kW de putere pot fi reintroduse în baterie.
    • Un alt avantaj al recuperării: vehiculul nu devine mai rapid la coborârea abruptă. Sistemul funcționează ca o frână de motor.
    • Hibridul de performanță pornește de obicei silențios în programul de conducere Confort, atunci când motorul electric este pornit. Pictograma „Gata” din panoul de instrumente semnalează că vehiculul este pregătit pentru a conduce. În plus, un sunet puternic tipic AMG de pornire este auzit ca feedback acustic privind disponibilitatea de a conduce, fiind radiat în interior prin difuzoarele vehiculului.
  • Caracteristica exclusivă de identificare a noului model de top din seria SL este secțiunea din spate. Ceea ce este nou acolo este capacul ce acoperă portul de încărcare și numele modelului evidențiat cu roșu. Există, de asemenea, țevi de eșapament duble trapezoidale canelate la exterior. Insigna E PERFORMANCE de pe aripa laterală indică unitatea de propulsie exclusivă.
    • Standard, acest plug-in hybrid folosește jante din aliaj ușor AMG cu mai multe spițe, de 20 de inchi. Sunt optimizate aerodinamic, vopsite în negru mat, cu un finisaj lucios. Dimensiunile pe puntea din față sunt 265/40 R 20 și pe puntea din spate.
    • Ca și în cazul întregii serii, numeroase vopsele și detalii individuale de echipare sunt disponibile și pentru versiunea hibridă. Este valabil și programul MANUFAKTUR cu o selecție extinsă de personalizare exterioară și interioară. Culoarea orange flame din paleta MANUFAKTUR este nouă și exclusivă. Designul exterior poate fi accentuat și mai mult cu numeroase pachete de aspect, printre altele. Există, de asemenea, alte jante din aliaj ușor, forjate, de 20 și 21 de inchi, în diferite variante de culoare.
  • Interiorul servește atât grupului țintă sportiv, cât și clienților care apreciază confortul maxim.
    • Designul cockpitului, până la afișajul în format portret din consola centrală, este concentrat pe șofer și impresionează printr-o impresie de ansamblu armonioasă. Sistemul multimedia MBUX (Mercedes-Benz User Experience) este intuitiv de utilizat și capabil să învețe obișnuințele șoferului. Pe acest automobil afișează și meniuri specifice sistemului de propulsie.
    • Unul dintre multele puncte de atracție din interior sunt scaunele sport AMG reglabile electric. Acestea combină un suport lateral bun cu un confort ridicat pe distanțe lungi.
      • Scaunele opționale AMG performance cu tetiere integrate și prize de ventilație în spătare sunt și mai sportive. Trei programe de masaj asigură un confort excelent pe distanțe lungi. Acest lucru poate fi sporit și mai mult: Pachetul ENERGIZING Plus combină funcțiile de scaun și stările de iluminare pentru a crea programe de confort relaxant.
    • Selecția mare de huse pentru scaune reflectă gama, de la caracteristici confortabile la cele orientate spre performanță. Este inclusă pielea Nappa într-o singură sau două nuanțe, dar și tapițeria MANUFAKTUR deosebit de elegantă din piele Nappa cu matlasare sub formă de romburi. Partea sportivă este subliniată de combinația dintre piele Nappa cu microfibră MICROCUT și cusături contrastante în galben sau roșu.
  • Modelul mai dispune de:
    • Aerodinamică activă:
      • Elementul aerodinamic activ, care este ascuns în partea inferioară a caroseriei, în fața motorului, contribuie la un comportament echilibrat de condus. Vine standard pe modelul de top SL. Acest profil de carbon este o dezvoltare exclusivă AMG și este protejată de brevete. Reacționează la poziția programelor de conducere AMG și se extinde automat în jos cu aproximativ 40 mm la o viteză de 80 km/h. Acest lucru creează așa-numitul efect Venturi, care aspiră suplimentar mașina pe șosea și reduce portabilitatea pe puntea din față.
      • O altă componentă activă este spoilerul din spate extensibil, integrat perfect în hayon. Acesta își schimbă poziția în funcție de starea de condus. Echipa de aerodinamică AMG a adaptat software-ul de control pentru SL 63 S E PERFORMANCE la performanțe mai mari și a modificat numeroși parametri. Acestea includ viteza de conducere, accelerația longitudinală/laterală și viteza de direcție în calcul. De la viteze de 80 km/h, spoilerul adoptă cinci noi poziții unghiulare fie pentru a optimiza stabilitatea conducerii, fie pentru a reduce rezistența aerului.
    • Suspensia AMG ACTIVE RIDE CONTROL cu stabilizare semi activă a ruliului:
      • Amortizoarele, care pot fi reglate în recul și compresie, au și elemente hidraulice semiactive, interconectate. Ele înlocuiesc stabilizatorul tradițional sub forma unei bare de torsiune. Această tehnologie face posibilă reducerea ruliului corpului mașinii și oferă o gamă largă de programe de conducere. Conexiunea hidraulică a camerelor amortizoarelor de pe toate cele patru roți are loc prin conducte adecvate și supapele de control din cadrul amortizoarelor adaptive.
      • Conexiunea celor patru bare cu arcuri elicoidale și reglarea presiunii pompei și supapelor de comutare permit o rată foarte largă de funcționare, reducând în același timp ruliul. Ca să spunem figurativ: fiecare bară de torsiune, de la zero la rigidă, poate fi reprezentată automat. Acest lucru crește confortul în viața de zi cu zi, deoarece chiar și denivelările pe o parte sunt compensate individual. În viraje dinamice, sistemul hidraulic reduce în mod activ pierderile de cambra.
      • Când se conduce drept înainte, sistemul se deschide complet în funcție de programul de conducere și de situația de conducere. Sistemul compensează obstacolele unilaterale care altfel ar duce la ruliu. Șoferii și pasagerii experimentează o experiență de condus mult mai confortabilă. Mișcările reduse de ruliu în viraje contribuie în egală măsură la confort și la dinamica de condus. Caracteristicile comportamentului de condus în programele individuale de conducere pot fi diferențiate în continuare între confort și sport.
    • Direcție pe puntea din spate, standard:
      • În funcție de viteză, roțile din spate virează fie în sens opus (până la 100 km/h), fie în aceeași direcție (mai repede de 100 km/h) ca și roțile din față. Prin urmare, sistemul permite atât un comportament de conducere agil, cât și stabil. Alte avantaje includ controlul mai ușor al vehiculului la limită și efortul de direcție mai mic, deoarece raportul de direcție al roții din față este mai direct.
    • Mecanisme de frânare AMG ceramic high-performance composite:
      • Are etriere fixe (cu 6 pistoane) de culoarea bronzului în față și etriere flotante cu un piston în spate. În comparație cu modelele AMG cu motor cu combustie pură, este mai mare ca dimensiuni: discurile de frână din carbon-ceramică măsoară 420×40 mm pe puntea din față și 380×32 mm pe puntea din spate.

Prețul de start nu s-a anunțat deocamdată, însă în Germania va depăși 200.000 de euro. Actualul Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ cu 585 CP costă acolo 194.654 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise