(video) Maia Sandu: „A fost dat ordin pentru ca patrularea angajaților MAI să fie intensificată”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, preşedinta ţării Maia Sandu, a susţinut acum câteva minute un briefing de presă în urma întrunirii Consiliului Suprem de Securitate, convocat în şedinţă în această dimineaţă.

Iată câteva dintre deciziile luate:

  • Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență azi seara în R. Moldova. O decizie similară va fi luată cel puţin şi în Lituania, conform ultimelor informații.
  • Va fi convocată Comisia Situații Excepționale pentru a gestiona criza umanitară.
  • A fost dat un ordin pentru ca angajații MAI din toate subdiviziunile să intensifice patrulările de orice fel, inclusiv pentru a curma unele provocări. Se referă acest lucru şi la trafic.
  • S-a solicitat cetățenilor moldoveni care sunt în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de frontieră sunt deschise.
  • Se confirmă formarea de cozi la puncte vamale din estul ţării, motiv pentru care acestea vor fi echipate cu centre de triere şi suplimentar cu personal.

Într-un final, la această oră, Republica Moldova se arată pregătită să primească câteva zeci de mii de oameni, refugiați din Ucraina, dacă va fi nevoie.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/