(video) Maia Sandu: „A fost dat ordin pentru ca patrularea angajaților MAI să fie intensificată”

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, preşedinta ţării Maia Sandu, a susţinut acum câteva minute un briefing de presă în urma întrunirii Consiliului Suprem de Securitate, convocat în şedinţă în această dimineaţă.

Iată câteva dintre deciziile luate:

  • Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență azi seara în R. Moldova. O decizie similară va fi luată cel puţin şi în Lituania, conform ultimelor informații.
  • Va fi convocată Comisia Situații Excepționale pentru a gestiona criza umanitară.
  • A fost dat un ordin pentru ca angajații MAI din toate subdiviziunile să intensifice patrulările de orice fel, inclusiv pentru a curma unele provocări. Se referă acest lucru şi la trafic.
  • S-a solicitat cetățenilor moldoveni care sunt în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de frontieră sunt deschise.
  • Se confirmă formarea de cozi la puncte vamale din estul ţării, motiv pentru care acestea vor fi echipate cu centre de triere şi suplimentar cu personal.

Într-un final, la această oră, Republica Moldova se arată pregătită să primească câteva zeci de mii de oameni, refugiați din Ucraina, dacă va fi nevoie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata