Idee pe care am putea să o preluăm! Ce au fost impuşi să facă toţi posesorii de parcări din Franţa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autoritățile franceze au adoptat o lege prin care îi obligă pe proprietarii de parcări să le echipeze cu panouri solare. Potrivit The Guardian, un regulament adoptat ca parte a inițiativei climatice a președintelui Emmanuel Macron, ar trebui să ofere țării până la 11 gigawați de electricitate pe an!

FOTO: worldatlas.com

Inițial, proiectul de lege prevedea extinderea acestei obligații la parcările cu o suprafață mai mare de 2.500 de metri pătrați. Cu toate acestea, mai târziu autorii au decis să se ia drept referință numărul de locuri de parcare.

Acum proprietarii de parcări cu o capacitate de la 80 până la 400 de locuri au obligația de a instala panouri solare în termen de cinci ani, iar în parcările cu peste 400 de locuri, acestea trebuie să apară în trei ani. În același timp, bateriile ar trebui să acopere cel puțin jumătate din întregul teritoriu.

Eficiența anuală planificată a acestei măsuri este comparabilă cu funcționarea şi energia generată de 10 reactoare nucleare! 

În plus, guvernul francez discută posibilitatea instalării de panouri solare pe zonele goale de-a lungul autostrăzilor și căilor ferate, precum și pe terenuri agricole. De asemenea, este favorizată montarea panourilor fotovoltaice pe clădiri, prin obligativitatea montării acestora pe cel puțin 50% din acoperișul construcțiilor noi nerezidențiale în loc de 30% propus inițial.

Mișcarea vine în timp ce națiunile europene își examinează sursele interne de energie în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pentru a-şi reduce dependența şi a deveni independenți în acest sens.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/