(video) Noua Toyota Corolla Cross a ajuns în SUA, are AWD şi va exista în versiune hibridă

Noul model de crossover, bazat pe modelul Corolla, începe să cucerească noi pieţe şi iată că a ajuns pe una dintre cele mai mari, cea din SUA.

Amintim că acest model a debutat iniţial în Thailanda vara trecută, după care vânzările au început în mai multe țări din regiunea asiatică, motiv pentru care s-a implicat în asamblare şi fabrica din Taiwan. În această primăvară a demarat producţia sa şi în Brazilia, de unde este livrat în alte ţări din America Latină.

Să ne aşteptăm într-un final şi la o premieră locală, europeană?

https://www.youtube.com/watch?v=yxfKpfcsCLY

Caracteristici cheie:

  • După cum am notat şi anterior, modelul se poziţionează în gamă, din punct de vedere al dimensiunilor şi preţului, între RAV4 şi C-HR.
  • Acesta este primul model despre care s-a vorbit anterior că va fi asamblat la fabrica comună a Toyota şi Mazda – Mazda Toyota Manufacturing din Alabama. Fabrica este construită din 2018, este proiectată să producă 300.000 de mașini pe an, iar principalele sale produse vor fi doar crossovere. Lansarea sa este programată pentru sfârșitul acestui an.
  • Corolla Cross are 4.460 mm în lungime şi este construit pe o platformă modulară TNGA-C, iar ampatamentul este la fel în termeni de mărimi ca al hatchback-ului Corolla – 2.640 mm. Totuşi, cele două diferă prin caroserii şi nu au niciun panou comun măcar.
  • În comparație cu sedanul, poziţia pe scaunele din cabină este mai înaltă cu 120 de mm, iar garda la sol constituie 206 mm. Variantele de jante au dimensiuni ce variază între 17 şi 18 inci.
  • Principala diferență dintre mașina nord-americană şi cea din Asia și America de Sud – disponibilitatea tracțiunii integrale. Un ambreiaj pentru conectarea punţii posterioare vine în tandem cu o suspensie spate multi-link. În cazul versiunii cu tracţiune faţă, pe puntea din spate stă o bară de torsiune.
  • În dependenţă de tracţiune diferă volumul portbagajului: 722 litri pe cea FWD şi 688 litri pe cea AWD (conform metodei de măsurare EPA).
  • Din start, în SUA, va avea sub capotă un propulsor natural aspirat de 2.0 litri (171 CP/203 Nm), din familia Dynamic Force, cuplat la un variator Direct Shift cu o primă treaptă de viteză mecanică.
  • Dar anul viitor va apărea şi o versiune hibridă, care este deja disponibilă în Asia și America de Sud. Unitatea sa de propulsie este compusă dintr-un benzinar natural aspirat de 1.8 litri (98 CP), un motor electric (72 CP) şi un variator electromecanic. O baterie Ni-MH este montată sub bancheta din spate.
  • Echiparea standard include faruri LED, cruise control adaptiv, sistem multimedia şi cameră video retrovizoare, printre altele. În echipare superioară apare o tapiţerie din piele, panou de bord digital, climatizare pe două zone, trapă, hayon acţionat electric, etc.

Preţul de start nu a fost anunţat deocamdată, însă ar trebui să fie între 21.000-26.000 de dolari, conform poziţionării în gamă.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/