(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul Honda Civic Type R

Compania Honda a adus la Salonul Auto de la Geneva varianta de serie a modelului “fierbinte” Civic Type R de generaţie nouă.

Automobilul a fost dotat cu o tracţiune integrală şi un propulsor turbo cu injecţie directă care este mai puternic decât cel care a stat pe vechea generaţie.

De asemenea, spre deosebire de vechea generaţie, noul Civic Type R are o geometrie schimbată a suspensiei faţă, iar în spate a fost instalată una multi-link.

Cum a fost şi anterior, pe osia frontală este folosit un diferenţial autoblocabil cu alunecare limitată, iar amortizoarele sunt adaptive. Sistemului de control electronic, care reglează setările amortizoarelor, a servodirecţiei şi a reacţiei la apăsarea pedalei de acceleraţie, i s-a adăugat un regim numit Confort. Până acum era disponibil doar unul Sport şi altul pentru circuit +R.

Greutatea caroseriei noului Civic Type R a scăzut cu şapte kilograme spre deosebire de modelul obişnuit şi cu 16 kilograme în comparaţie cu “fostul” Type R. S-a datorat acest lucru aluminiului folosit în construcţie.

Mecanismele de frânare au fost preluate de la generaţia anterioară a modelului. Acestea sunt produse de Brembo, au câte patru pistoane în etriere şi discuri de 350 mm în faţă/305 mm în spate.

Sub capotă se ascunde un propulsor cu patru cilindri, care are un volum de 2.0 litri şi produce 320 CP/400 Nm. Acestea este cuplat doar la o transmisie mecanică cu şase trepte, dotată cu funcţie de acceleraţie automată la comutarea treptelor în descreştere.

Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate deocamdată. Modelul anterior Type R accelera până la 100 de km/h în doar 5.7 secunde, în timp ce viteza maximă atingea 270 km/h.

Pe lângă puterea de care dispune, modelul este dotat cu jante de 20 de inci, anvelope Continental ContiSportContact 6 245/30, un nou sistem multimedia cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, sistem audio cu 12 difuzoare şi putere de 540 waţi şi multe altele.

Modelul va fi asamblat la uzina mărcii din Marea Britanie. Vânzările în Europa vor începe în această vară.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/