Nemulțumiri printre clienţii Audi. Li se propun maşini cu un aşa-numit “Semiconductor Shortage Package”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a început să vândă mașini în SUA fără un număr de asistenți electronici și alte caracteristici moderne. După cum scriu unii utilizatori ai platformei de socializare Reddit, compania a decis drept soluţie să întocmească un fel de Semiconductor Shortage Package (Pachet de deficit de microcipuri), propus clienţilor drept opţiune! 

Dacă se optează pentru acesta, din costul total al maşinii se scot până la 1.350 de dolari.

Utilizatorii Reddit raportează cel puțin două cazuri de utilizare a unui astfel de pachet opțional – pe modelele Q5 şi A4 Allroad. În acest caz, maşinile nu sunt echipate, de exemplu, cu un cruise control adaptiv, asistent de menţinere în bandă şi alte sisteme electronice aferente, precum şi încărcător wireless pentru telefoane.

În paralel se menţionează, cu referire la informații de la dealeri, că aceste sisteme şi funcții nu vor mai putea pot fi instalate ulterior, după ce criza de semiconductori se va încheia. În această ordine de idei, alţi comentatori au declarat că mărimea reducerii oferite nu corespunde importanței opțiunilor de care au fost lipsite mașinile, iar alţii spun că sunt chiar gata să refuze să cumpere astfel de maşini.

Anterior au apărut informaţii că şi alţi producători, precum BMW și General Motors, au făcut anunţuri similare privind lipsirea unor modele de echipamente care utilizează microelectronice. În dependenţă de model, bavarezii nu le pot dota temporar cu head-up display, Driving Assistant Professional și sistemul audio Harman Kardon. Iar americanii, modelele XT4, XT5 şi XT6 le pot lăsa fără senzori de parcare, deşi au promis că le vor dota când vor fi disponibile componentele. Mai devreme, alte modele Cadillac au fost lipsite temporar de încălzire în volan şi ventilare în scaune.

Potrivit ultimelor prognoze, deficitul global de componente electronice va duce la faptul că volumul producției de mașini în următorii doi ani va fi redus cu 2.6-4 milioane de unități la nivel global.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/