(video) Noul Nissan Ariya este lansat în specificație europeană şi devine disponibil de comandat

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

În sfârşit! Nissan anunţă modelul Ariya, primul său crossover electric, într-o specificaţie europeană. Amintim că premiera maşinii a avut loc încă la mijlocul verii anului 2020, însă din cauza crizei pandemice şi a semiconductorilor, lansarea pe piaţă a fost de câteva ori amânată.

Caracteristici cheie:

 • Ariya este construit pe noua platformă CMF-EV dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, care este optimizată pentru a oferi performanțe de neegalat. Datorită grupului motopropulsor 100% electric, Ariya oferă un cuplu instant și o accelerație puternică pentru a oferi o experiență de condus lină, silențioasă și receptivă. 
  • Nissan s-a asigurat că sistemul de propulsie EV al lui Ariya nu este doar excepțional de silențios, dar că niciun zgomot nu era mai dominant decât altul la viteză, rezultând o cabină uniformă și relaxantă – chiar și pe locurile din spate, o zonă în care multe vehicule prezintă mai puțină reducere a zgomotului.
 • Cu o recuperare remarcabilă a autonomiei și performanțe de încărcare rapidă, modelul cu baterie de 87 kWh şi tracţiune faţă poate recupera până la 350 de kilometri în 30 de minute de încărcare rapidă. 
  • Pachetul de baterii se află la baza șasiului pentru a asigura o distribuție 50/50 a greutății pe versiunea e-4ORCE și o distribuție aproape egală a greutății pe versiunile 2WD. 
  • În timpul evaluării comparative, inginerii au pus mare accent pe atingerea echilibrului ideal între agilitatea manevrării, senzația de siguranță și confortul de rulare, lucru pentru care nu sunt cunoscuți toți rivalii.
 • Există diferențe regionale subtile și pentru Ariya. De exemplu, consumatorii europeni cer o direcție receptivă și o manevrabilitate ridicată, dar au nevoie și de stabilitate suplimentară la viteze mai mari, astfel încât forțele de amortizare au fost crescute pe modelul în specificaţie europeană, pentru a îmbunătăți controlul caroseriei. Inginerii Nissan Europe au ajustat, de asemenea, ratele arcurilor și au reajustat feedback-ul la direcție pentru a crește definiția centrului la viteze mai mari.
 • Noua platformă și natura compactă a componentelor sistemului de propulsie au făcut posibil ca Nissan să poziționeze sistemul de control al climatizării al lui Ariya sub capotă. Acest lucru a permis designerilor să folosească toată lungimea cabinei și să creeze o podea plată, deschisă, cu un spațiu asemănător unui lounge inspirat de futurismul premium. 
  • Cu sofisticarea și confortul în fruntea designului, interiorul lui Ariya oferă spațiu abundent deasupra tuturor pasagerilor, cu cel mai mare volum al cabinei din segmentul său. 
  • De la scaunele ventilate Zero Gravity și spațiul exemplar pentru picioare până la trapa panoramică care poate fi deschisă și consola centrală reglabilă electric, designul lui Ariya redefinește concepția conform căreia confortul și clasa în vehicule se exclud reciproc.
 • Inginerii au adoptat feedback-ul clienților de la LEAF, de exemplu, pentru a-și ridica cel mai recent model complet electric pentru a maximiza spațiul de stocare și funcționalitatea generală.
  • Scaunele, volanul și consola centrală cu glisare electrică sunt toate reglabile în funcție de preferințele șoferului. Ele pot fi salvate în profilurile de memorie pentru ușurință în utilizare, o comoditate pentru mai mulți șoferi. 
  • Consola reglabilă, în special, diferențiază Ariya, oferind șoferilor opțiunea de a glisa unitatea pentru a crea o cotieră adaptabilă și spațiu suplimentar. 
  • De asemenea, se potrivește preferințelor ergonomice în ceea ce privește poziția selectorului de viteze montat pe consolă și a comenzilor din apropiere. 
  • Feedback-ul clienților de la LEAF a determinat includerea unui spațiu suplimentar pentru cablurile de încărcare; Ariya oferă, de asemenea, separatoare reconfigurabile în portbagaj pentru o funcționalitate sporită.
 • Afișajul monolit al Ariya cuprinde două ecrane de 12.3 inchi pentru a se asigura că informațiile importante ale vehiculului – cum ar fi încărcarea bateriei, autonomia și navigația – pot fi ușor accesibile. Prin afișarea mai multor fațete ale informațiilor pe un plan orizontal, orientate într-o formă de undă, informațiile pot fi digerate rapid, reducând în același timp distragerea atenției șoferului.
  • Ariya este, de asemenea, echipat cu un head-up display care arată informații practice șoferului într-un mod sigur.
  • Comenzi haptice au fost integrate în tabloul de bord minimalist al lui Ariya pentru a comunica punctele de contact cu feedback, în timp ce mai multe comenzi principale – butonul de volum și butoanele cheie de pe volan, de exemplu – rămân fizice. 
  • Tabloul de bord, care se îmbină perfect cu forma cabinei, integrează în mod curat aceste puncte de contact în senzația elegantă a lui Ariya, cu un nou schimbător care se potrivește în palma șoferului pentru a încuraja o poziție de condus relaxată.
 • Întruchipând filozofia Nissan de a proiecta vehicule în jurul șoferului, Ariya este echipat cu tehnologia inteligentă de asistență personală Nissan, care dispune de un sistem hibrid de recunoaștere a vocii cu înțelegere avansată a limbajului natural pentru a oferi asistență fără atingere în vehicul. Printre altele:
  • Intelligent Route Planner calculează cel mai bun traseu pe baza diferiților factori în timp real, cum ar fi traficul, condițiile drumului, disponibilitatea stației de încărcare în timp real și energia rămasă în baterie. 
  • Aplicația NissanConnect Services are capacitatea de a bloca/debloca ușile de la distanță. Împreună cu Amazon Alexa, sistemele funcționează perfect împreună pentru a crea o experiență de utilizator personalizată. 
  • Apple CarPlay wireless și Android Auto prin cablu sunt, de asemenea, disponibile.
 • Noul Nissan Ariya a fost echipat cu cele mai recente tehnologii de siguranță și asistență pentru șofer, inclusiv ProPILOT cu Navi link, cea mai inovatoare iterație a sistemului avansat de asistență a șoferului Nissan din Europa de până acum. 
  • Echipat cu o gamă largă de funcții de siguranță, Ariya a fost proiectat având în vedere siguranța. Dispunând de Nissan Safety Shield 360, vehiculul este disponibil cu Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Emergency Lane Keeping, Intelligent Emergency Braking și tehnologia Rear Automatic Emergency Braking.
 • Apropo, coeficientul de rezistenţă aerodinamică îi este de 0.297 Cd – cel mai aerodinamic crossover al companiei de la înființarea segmentului în 2007.

Noul Ariya este acum disponibil pentru precomenzi în Europa și, începând cu iulie 2022 se deschid complet cărţile de comandă. De exemplu în Germania, preţul de start îi este de 43.920 euro pentru versiunea cu 218 CP. Cea cu 242 CP costă minimum 56.420 euro.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata