(video) Hennessey măreşte tirajul lui Venom F5 cu o versiune pe care o deţine şi Michael Jordan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hennessey Special Vehicles, producătorul de hypercaruri din Texas, măreşte tirajul total al modelului Venom F5 până la 90 de unităţi prin debutul global al noului Venom F5 Revolution Roadster. Amintim că versiunea Revolution, anterior lansată în format coupe, este una mai mult orientată pentru utilizare pe circuite, însă totuşi poate fi condusă pe drumurile publice.

Caracteristici cheie:

  • Se menţionează că noutatea este complet reproiectată comparativ cu varianta coupe pentru performanțe maxime pe șosea și pistă, cu agilitate mai bună, manevrabilitate fără compromisuri și forță aerodinamică mai mare.
  • O suită de modificări axate pentru utilizare pe circuite un splitter şi un difuzor mai mare, aşa-zisele aripioare dive planes de pe bara de protecţie frontală, o aripă posterioară distinctă, suspensie reajustată, roți noi și un sistem de telemetrie digitală. De asemenea, Revolution Roadster păstrează o priză de aer centrală care se înalţă peste acoperiş, furnizând aer proaspăt rece în compartimentul motorului.
  • Plafonul de acoperiş detaşabil al lui F5 Revolution Roadster a fost reproiectat şi realizat din compozite rigide din fibră de carbon.
    • Acoperișul dintr-o singură bucată este complet izolat și căptușit pe interior cu Alcantara.
    • Rezistenţa panoului la intemperii şi forţe aerodinamice este asigurată de patru șuruburi cu eliberare rapidă și o pereche de zăvoare de înaltă rezistență.
    • Panoul cântărește doar 8 kg, ceea ce înseamnă că o singură persoană îl poate uşor monta sau demonta.
    • Nu se menţionează dacă există pentru el un spaţiu dedicat pentru depozitate în maşină. Dacă nu există, cel mai probabil, ca şi în cazul lui Venom F5 Roadster, poate fi transportat într-o geantă de voiaj din lână merino ultrasoft (realizată la comandă) sau depozitată în garaj pe un piedestal special din carbon (la fel la comandă) pe care posesorul îl va primi împreună cu maşina.
  • De propulsie răspunde acelaşi V8 twin-turbo “Fury” de 6.6 litri, care produce 1.843 CP la 8.000 rpm şi 1.617 Nm la 5.000 rpm. Toată puterea e livrată spre roţile din spate printr-o transmisie semi automatizată cu şapte trepte şi cu un singur ambreiaj.
    • Ca și în cazul lui F5 Roadster, noutatea are standard un capac detaşabil din fibră de carbon peste motor, cu o fereastră din sticlă călită şi găuri de extracție a căldurii, frezate complex, care se potrivesc cu cele din bara de protecție spate.

Debutul public al noului Venom F5 Revolution Roadster este programat în cadrul evenimentului The Quail, a Motorsports Gathering din cadrul Monterey Car Week 2023. Maşina din imagini este prima dintr-un total de cinci a ediţiei limitate Bare Carbon.

Fiecare hypercar comandat individual din această serie are o țesătură din fibră de carbon realizată manual, aranjată metodic într-o textură Herringbone pentru a accentua liniile grațioase ale lui F5. Un strat transparent lustruit în profunzime protejează compozitul expus, în timp ce vopseaua opacă strălucitoare oferă un contrast vizual uimitor din orice unghi.

Noul Venom F5 Revolution Roadster va exista în total în 12 unităţi, fiecare cu un preţ de 3.000.000 de dolari. Este deja sold out! Unul dintre proprietari este celebrul Michael Jordan.

Today was a special day. Such an honor to build a special Venom F5 for a special friend 🐐 #hennessey #venomf5 #airjordan #goat #nike

Publicată de Hennessey Performance pe Vineri, 19 mai 2023

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise