(video) Premieră: Noul Hennessey Venom F5 Revolution Coupe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hennessey, producătorul de maşini super sport din Texas, dezvăluie o nouă versiune a modelului Venom, mai ușoară, axată mai mult pentru folosire pe circuite (deşi poate utiliza şi drumurile publice), complet reproiectată pentru agilitate sporită, manevrabilitate fără compromisuri și forță de apăsare ridicată.

Noul Venom F5 Revolution Coupe este un prădător de vârf pe un circuit de curse – este cea mai puternică și viscerală hiper mașină cu combustie pură din lume.

Venom F5 Revolution Coupe se bazează pe Hennessey Venom F5 Coupe. Cele două au un ADN aproape identic, însă sunt diferite în termeni de aerodinamică, suspensie, răcire a motorului și telemetrie digitală, toate fiind complet reelaborate. Echipa de ingineri s-a concentrat și pe reducerea greutăţii, modelul având sub 1.360 kg, fiind cel mai ușor Venom F5.

Oglindind toate celelalte versiuni, montat la mijloc, în șasiul monococ din fibră de carbon, este celebrul motor V8 twin-turbo „Fury” de 6.6 litri, care produce 1.843 CP. Puterea este transmisă roților din spate printr-o cutie de viteze automată robustă cu un singur ambreiaj, calibrată pentru utilizare competitivă. Cu o greutate atât de mică, Venom F5 Revolution Coupe promite o accelerație fenomenală.

Cea mai vizibilă noutate este aripa din fibră de carbon pe o lățime completă. Apendicele său reglabil (care permite proprietarului să ajusteze unghiul de atac într-un interval de grade) este prevăzut cu elemente inferioare care împiedică scurgerea aerului de înaltă presiune din partea superioară a aripii dedesubt – crescând forța de apăsare fără a extinde lățimea aripii. Aceste elemente mai generează, de asemenea, vortexuri care ghidează fluxul de aer și sporesc aerodinamica + stabilitatea. Ca rezultat, aripa spate oferă peste 363 kg forţă de apăsare la 186 mph (300 km/h) și peste 635 kg la 249 mph (400 km/h).

Nou mai este un splitter frontal semnificativ mai mare, realizat din fibră de carbon, care completează aripa şi difuzorul posterior. Splitter-ul împiedică curgerea aerului sub maşină, ceea ce creează un vortex de joasă presiune sub vehicul (completând forța de apăsare). În același timp, difuzorul spate extins ghidează aerul din partea de jos netedă a hipermașinii.

Extensiile din carbon din faţa roţilor frontale canalizează în mod agresiv fluxul de aer pentru a deplasa echilibrul aerodinamic înainte – adăugând aderență pentru viraje cât mai bune. În plus, Revolution are o nouă priză centrală de aer montată pe acoperiș, care furnizează aer proaspăt rece în compartimentul motorului, ceea ce ajută în mod eficient la scăderea temperaturii componentelor.

Suspensia cu braț dublu, cu setări de aliniere mai agresive, este echipată cu amortizoare reglabile care pot fi calibrate pe marginea circuitului cu unelte simple – optimizând astfel sistemul de suspensie pentru un anumit traseu, circuit de curse sau pistă. În plus, noile jante din aliaj forjat prezintă o zonă de contact mai mare pentru aderență sporită în viraje și frânare mai bună. Apropo, frâne carbon-ceramice vin standard și au etriere cu pistoane multiple, asigurând o putere de oprire fără decolorare pe drum sau pe circuit.

În cele din urmă, proprietarilor de Venom F5 Revolution li se oferă un sistem digital de telemetrie la bord, capabil să măsoare o serie de activităţi precum: timpi pe tur, intervale, forțe G în viraje și multe altele. Sistemul permite șoferului să monitorizeze telemetria în timp real, ori datele pot fi salvate pentru analiză sau arhivare ulterioară.

Noul Venom F5 Revolution Coupe își va face debutul global la Miami Motorcar Cavalcade Concours d’Elegance pe 15 ianuarie 2023. Costă minimum 2.7 milioane de dolari și este limitat la doar 24 de unități, multe dintre care au fost deja vândute.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/