Ce ar trebui să faceți dacă v-ați pierdut plăcile de înmatriculare? Instrucțiune oficială pentru şoferii moldoveni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mulți dintre proprietarii de vehicule s-au confruntat cu situația că, din diverse motive, fie că le-au fost furate, ori din cauza unor inundații, au rămas fără de plăci de înmatriculare a automobilului. Ce ar trebui să faceți în astfel de situații?

Dacă sunteți peste hotare:

1. Dacă sunteți peste hotare și ați rămas fără plăci de înmatriculare a automobilului, trebuie să mergeți imediat la autoritățile polițienești din ţara unde au fost pierdute sau furate plăcile de înmatriculare pentru a obține certificatul de confirmare a pierderii/furtului. Prin raportarea incidentului, veți fi asigurat că sunteți protejat de eventualele utilizări frauduloase ale plăcuțelor de înmatriculare.

2. După ce ați raportat pierderea la poliție, este important să vă adresați la orice secție de înmatriculare a transportului pentru a obține duplicatele plăcuțelor de înmatriculare pierdute/furate. Dacă vă aflați peste hotare, puteți împuternici o persoană care să vă reprezinte interesele la secțiile de înmatriculare din RM. Procura de reprezentare o puteți perfecta la misiunile diplomatice ale RM din țara respectivă, ori la autoritățile de legalizare a documentelor prin apostilare.

3. La subdiviziunea de înmatriculare a transportului trebuie să prezentați următorul set de documente:

  • Actul de identitate al proprietarului auto, în original;
  • Actul de identitate al persoanei împuternicite;
  • Procura legalizată în ordinea stabilită;
  • Certificatul de la autorităţile poliţieneşti din ţara unde au fost pierdute sau furate plăcile cu număr de înmatriculare (tradus în limba de stat, fără necesitatea de a fi transcris).

Dacă sunteți în țară:

Pentru a obține duplicatele plăcuțelor de înmatriculare pierdute/furate, este necesar să vă adresați la orice secție de înmatriculare a transportului pentru depunerea cererii şi următorul set de documente:

  • Actul de identitate al proprietarului auto, în original;
  • Copia certificatului de înmatriculare;
  • Declarația privind pierderea/furtul/deteriorarea plăcilor cu număr de înmatriculare;
  • Dovada de plată pentru serviciul solicitat.

Tariful pentru serviciul de eliberare a duplicatului plăcilor de înmatriculare pentru vehiculul constituie 550 de lei (un set din două plăci) și 350 de lei (o placă) – în termen de până la 3 zile lucrătoare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/