(foto) Noul Polestar 5 nu va avea lunetă, conform imaginilor din baza de date a EUIPO

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Fotografii oficiale cu viitoare familie de modele.


Primele imagini oficiale brevetate cu designul exterior final al lui Polestar 5 au apărut în baza de date a Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acestea ne oferă o privire de ansamblu asupra modelul de producție, care va apărea pe piaţă abia în 2024. Faţă de conceptul său nu se deosebește radical, însă un lucru le va fi comun – lipsa unei lunete!

Viitorul concurent al lui Porsche Taycan, Audi e-tron GT, Tesla Model S și al altor vehicule electrice similare din punct de vedere al stilului general va fi practic copia lui Polestar Precept prezentat în urmă cu mai bine de doi ani. Totuşi, portierele-i posterioare vor avea o deschidere tradiţională (nu în still Rolls-Royce). S-a mai decis că încă nu e timpul de folosit camere în loc de oglinzi retrovizoare exterioare, astfel încât vor fi montate oglinzi normale.

Garda la sol pare să fie ușor mărită, hayonul și difuzorul s-au schimbat, dar în general cele două mașini arată foarte asemănător – până la același design al jantelor.

Nu există încă imagini noi ale interiorului, dar conceptul menționat dispune de unul cu materiale reciclate şi un cockpit digital cu două monitoare (12.5 + 15 inci). În partea posterioară a cabinei ar putea fi păstrate două scaune individuale, separate de o consolă centrală.

Se știe deja că Polestar 5 va primi o platformă complet nouă din aluminiu și va dispune de cel puţin un motor electric P10, care va dezvolta de unul singur până la 612 CP. Agregatul va fi cuplat la o cutie de viteze cu două trepte. Tehnologiile în cauză vor fi exclusive şi nu vor fi partajate nici chiar cu viitoarele modele Volvo.

În plus, un set de asistenți de conducere va face modelul să corespundă unui al treilea nivel de autonomie. Conceptul dispunea şi de un LiDAR montat la capătul superior al parbrizului, în timp ce pe modelul de serie acesta lipseşte: să fie el o opţiune sau a putut fi ascuns inteligent în altă parte pentru a nu fi un impediment în aerodinamică?

Dar înainte de lansarea lui Polestar 5, vor fi prezentate modelele 3 şi 4, nişte crossovere care sunt dezvoltate în comun cu Volvo. Primul va împărți platforma SPA2 cu noul model Volvo care apare în acest an.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise