(foto) Polestar 5 va fi superior concurenților în ceea ce privește dinamica, autonomia şi siguranța

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polestar, producătorul suedez de mașini premium electrice de performanță, a confirmat că viitorul GT cu patru portiere va avea o platformă din aluminiu nou-nouță şi personalizată. Aluminiul lipit este ușor și rigid, oferind performanțe la superlativ și avantaje de mediu.

În timp ce această tehnologie s-a dovedit anterior intensivă pentru forţa de muncă și dificilă de utilizat în vehiculele de producție în masă, fără a sacrifica calitatea, echipa Polestar formată din 280 de ingineri, care au lucrat anterior în Formula 1, în producţia de maşini în volum redus şi sportive, care munceşte în inima Văii Motorsportului din Marea Britanie, în Midlands, a rezolvat această provocare prin dezvoltarea unui proces de fabricație complet nou, mai rapid, care dezvoltă atât corpul, cât și platforma în unison.

Ca urmare a noilor materiale și tehnici implicate, se preconizează că a sa platformă și caroserie completă vor cântări împreună mai puțin decât cele a mașinilor din segmentele mai mici, contribuind la îmbunătățirea eficienței vehiculului, a autonomiei și a capacității de reacție dinamică, oferind în același timp niveluri de siguranță de vârf. Noua platformă din aluminiu lipit va contribui, de asemenea, la introducerea mai rapidă a produselor pe piaţă, la o înaltă calitate și la rigiditatea platformei.

„Echipa noastră de cercetare și dezvoltare din Marea Britanie este unul dintre cele mai mari atuuri ale Polestar. Combinația lor de inginerie și experiență tehnologică ne permite să dezvoltăm o tehnologie avansată, ușoară, a mașinilor sport, cu o mentalitate creativă și un spirit care îmbrățișează ingineria inovatoare. Acest lucru va diferenția Polestar în anii următori.”

Thomas Ingenlath, CEO Polestar

Prin dezvoltarea în continuare a acestei tehnologii pentru prima platformă internă a companiei, noul Polestar 5 cu patru uși este proiectat cu o rigiditate torsională superioară unei mașini sport tradiționale cu două locuri sau unui supercar. Decizia de a dezvolta o platformă personalizată a permis, de asemenea, mărcii să livreze un model de producție care rămâne fidel mașinii conceptuale Precept care a inspirat-o.

„Știam că ne dorim ca această mașină să fie ușoară, știam că ne dorim o calitate ridicată și știam că o dorim rapid. Această arhitectură oferă atribute dinamice și de siguranță remarcabile, cu o tehnologie de investiții scăzută aplicabilă volumelor mari de producție.”

Pete Allen, șeful Polestar UK R&D

Dezvoltarea lui Polestar 5 continuă în ritm alert, cu eforturi globale conduse de o unitate de cercetare și dezvoltare în creștere din Marea Britanie, care este de așteptat să crească la aproximativ 500 de ingineri în următoarele luni.

Mai multe detalii despre Polestar 5 vor continua să iasă la iveală pe măsură ce seria documentară “Precept: From Concept to Car” detaliază modul în care prototipul evoluează în mașina de producție.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/