(foto) Hennessey Maximus este un Jeep Gladiator monstru cu 1014 CP şi 1265 Nm de cuplu sub capotă

Atelierul lui John Hennessey ne arată că poate modifica până şi un nou Jeep Gladiator. Proiectul a fost numit MAXIMUS 1000, cu inspiraţie de la numele generalului Maximus Decimus Meridius, dar şi de la cel al pachetului HPE1000.

“Clienții noștri doresc vehicule exclusive, extreme, care oferă o experiență de conducere distractivă și interesantă atât în, cât şi în afara off-road-ului. Câștigă mulțimea și vei câștiga libertatea ta, a fost sfatul pe care l-a dat gladiatorul cel bătrân lui Russell Crow în filmul Gladiator. Nu am putut ca să nu fim de acord cu asta”, a spus John Hennessey.

Cel mai căutat 4×4 american a primit sub capotă un motor de la V8 Supercharged de 6.2 litri de pe Dodge Challenger SRT Hellcat, cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Pachetul HPE1000 Engine upgrade presupune modificarea unităţii electronice de control (ECU), a radiatorului, a sistemului de alimentare cu combustibil şi a altor componente adiţionale. În plus a fost înlocuit şi sistemul de evacuare a gazelor de eşapament cu unul nou din oţel inoxidabil.

Toate împreună au făcut ca propulsorul să producă cifrele uimitoare pe care le-aţi citit în titlul articolului. Noile caracteristici dinamice rămân totuşi un secret deocamdată.

Vezi şi: (video) Ce se întâmplă dacă un Ferrari ajunge pe mâna băieţilor de la Hennessey Performance

Hennessey Maximus va mai fi oferit cu un nou set de bare de protecţie, un bullbar, noi corpuri de iluminat cu LED-uri, roţi cu jante de 20 de inci şi anvelope BFG KD pentru off-road, un upgrade pentru suspensie cu posibilitatea măririi gărzii la sol cu alţi 152.4 mm, un habitaclu custom tapiţat cu piele şi cu inscripții Hennessey & MAXIMUS.

Producția maşinii este foarte exclusivă și limitată la doar 24 de unități. Costul complet pentru un MAXIMUS 1000 este de 200.000 de dolari, preţ care include şi maşina. Startul asamblărilor va demara din iulie şi fiecare exemplar va necesita aproximativ patru luni pentru transformare.

Atelierul de tuning intenționează să facă doar două unități lunar şi pentru fiecare va mai oferi o garanţie de trei ani.

Vezi şi: Atelierul de tuning care poate face un nou McLaren 600LT la fel de puternic ca un Bugatti Veyron

Vezi şi: (video) SEMA 2018: Cu noul Hennessey VelociRaptor V8 mai bine să nu te întreci de la semafor

Vezi şi: (video) Hennessey a făcut cel mai rapid SUV din lume pe care îl poţi cumpăra – 0-96 km/h în 2.3 secunde

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/