(video) Trei ani! Atât i-a luat unui olandez să ajungă din patrie în Noua Zeelandă cu o maşină electrică

În ciuda caracterului eco-prietenos cu mediul înconjurător și a fiabilităţii ridicate, mașinile electrice nu au împins încă într-o nişă transportul mişcat de motoare cu ardere internă. Chiar şi aşa, automobilistul olandez Wiebe Wakker a decis să atragă atenția asupra electromobilelor într-un mod foarte neobișnuit.

În martie 2016, el a urcat la volanul unui VW care nu produce emisii şi a pornit într-o călătorie din Olanda până în Australia. I-a luat în total trei ani cu toate popasurile făcute şi după toate provocările a trecut linia de sosire fără a cheltui în timp o picătură de combustibil.

În timpul călătoriei, șoferul ambițios a condus pe o distanţă de 95.460 kilometri prin 33 de țări, primind peste 1.700 de oferte de ajutor de-a lungul drumului (cazare, alimentare sau reîncărcare). De menţionat că el nu a luat cu sine nici un ban sau rezerve de alimente, bazându-se doar pe suportul persoanelor care s-au arătat interesate de călătoria sa prin intermediul site-ului proiectului Plug Me In.

Inițial el a planificat să-şi termine călătoria în Sydney, Australia, dar ajungând la destinație a decis să atingă şi cel mai sudic punct al Noii Zeelande unde se poate ajunge cu o maşină (lucru care s-a întâmplat acum câteva zile). Rezultatul final este de 1.222 de zile aflate în drum, 100.450 de kilometri parcurşi prin 34 de ţări şi 1.797 oferte de asistență.

Interesant este că a fost şi prin ţara noastră în toamna lui 2016, venind dinspre Odesa, făcând un popas la Vadul lui Vodă şi încă un plin la Chişinău, după care a mers spre Bucureşti prin vama Albiţa.

Maşina pe care a folosit-o este un VW Golf Mk5 break, botezat Blue Bandit şi transformat în electromobil. Are un motor electric ce produce 204 CP, o baterie litiu-ion de 37 kWh care asigură o autonomie de 200 de km, dar şi o cutie de viteze cu două trepte. Viteza maximă cu care poate rula este de 180 de km/h.

“Am traversat aproape tot globul într-o mașină electrică. Sunt foarte mândru de asta! Călătoria mea a fost posibilă doar datorită sutelor de oameni care mi-au oferit un pat, şi-au împărţit mâncarea cu mine și m-au lăsat să îmi încarc mașina. În acest moment am nişte sentimente combinate – este trist că aventura mea a ajuns la capăt, dar sunt de asemenea fericit că merg acasă pentru a mă întâlni cu familia şi prietenii”, a declarat olandezul.

Potrivit entuziastului, în curând el intenționează să anunțe participarea la un alt test neobișnuit, detalii despre care nu sunt încă cunoscute.

Vezi şi: (video) Cu un Renault ZOE s-au parcurs 26845 de km prin România pentru a seta un nou record mondial

Vezi şi: (video) Primul electromobil care a traversat deșertul Sahara este un Tesla Model X

Vezi şi: (video) Record cu Tesla Model 3 – 2781 de km parcurşi în 24 de ore! Iată cum a fost posibil

Relatări din cadrul călătoriei:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/