(video) Record cu Tesla Model 3 – 2781 de km parcurşi în 24 de ore! Iată cum a fost posibil

0

Vlogger-ul norvegian Bjørn Nyland a luat o Tesla Model 3 şi a decis să demonstreze că automobilele electrice sunt destul de bune şi se pot descurca excelent în cazul unor călătorii pe distanţe lungi, fără ca să cedeze în faţa maşinilor cu motoare cu ardere internă la acest capitol.

În doar 24 de ore a reuşit să parcurgă o distanţă de 2.781 de km, înregistrând astfel un record printre electromobile.

Vezi şi: (video) Venirea Tesla Model 3 în Europa, motiv de bucurie. Primele impresii despre maşină

Performanţa a fost atinsă pe drumurile din Germania, unde şi există o infrastructură corespunzătoare care se dezvoltă într-un ritm alert. Pentru puritatea experimentului, apreciat deja de Elon Musk, Bjørn Nyland şi-a organizat călătoria sa într-un mod care să fie cât mai aproape de o exploatare în condiţii reale – în special a respectat toate regulile de circulaţie, inclusiv limita de viteză.

Partea principală a traseului pe care şi l-a format a fost pe autobahn-urile germane, drumuri pe care a putut conduce cu 170 de km/h, astfel încât viteza medie a maşinii a fost de 115 km/h într-un final.

Interesant mai este că pentru alimentări cu energie a folosit staţii IONITY în locul celor Supercharger de firmă, asta pentru că primele sunt capabile să încarce maşina mult mai repede (de reţinut!) Acestea diferă de stațiile de încărcare standard prin eficiență sporită: încărcătoarele clasice sunt concepute prioritar pentru a fi funcţionale pe o perioadă îndelungată de timp şi de aceea oferă o capacitate de încărcare redusă, în timp ce staţiile IONITY pun prioritate pe viteza de încărcare.

Vezi şi: (video) Condiţiile în care se pot parcurge 975 de km cu o Tesla Model 3, cu o singură încărcare

În experiment a participat o Tesla Model 3 Long Range cu sistem de tracţiune integrală şi o autonomie care poate ajunge până la 550 de km. O astfel de maşină poate accelera până la 100 de km/h în doar 4.5 secunde şi costă de exemplu în Franţa de la 53.000 de euro.

Vezi şi: GENEVA 2018: Întâlnire surpriză cu Tesla Model 3 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata