(foto) Băieţii de la Vilner arată că pot modifica în mod impresionant chiar şi un vechi Trabant

Atelierul bulgar Vilner Garage a realizat o interpretare proprie despre cum ar fi arătat principalul simbol auto al fostei Republici Democrate Germane dacă era să fi fost o creaţie a lui Ferdinand Porsche. Un Trabant din 1990, unul din ultimele exemplare produse, nu se va “pensiona” prea curând după ce a primit o actualizare atât tehnică, cât şi estetică.

Pe plan estetic, proprietarul a dorit să-i păstreze o tematică retro, astfel încât cei de la Vilner au intervenit cel mai semnificativ la interior. Totul este acoperit acum cu inserţii textile sub forma unor carouri și piele dublă. Aceasta din urmă este fabricată din două straturi cu căptușeală moale. Combinaţia formează un efect 3D şi mai este plăcută la atingere.

Scaunele sunt tapiţate cu un combo de piele “Ivory Soft” în culoarea fildeşului şi textile în carouri, în timp ce tetierele au fost păstrate cele originale. În faţa şoferului şi pasagerului din dreapta, planşa de bord este de asemenea acoperită cu piele şi material textil în carouri, însă culoarea pielii este deja întunecată “Charcoal Black”.

Volanul este unul nou de la Momo şi tapiţat şi el cu piele, alături de cusături contrastante. Pe mijloc are un logo cu cifra 21, cea favorită de proprietar, care ulterior mai este găsită şi pe alte suprafeţe ale automobilului. Radioul din bord, chiar dacă are un aspect clasic, este unul modern.

Exteriorul a fost lăsat în mare parte fără intervenţii, doar după o cosmetizare a caroseriei (se menţionează că panourile au fost reciclate). Elemente grafice cu cifra 21 în centrul atenţiei mai există atât pe acoperiş, cât şi pe portiere sau jantele interesante cu suprafeţe în stilul ţesăturilor din habitaclu.

Amintim că acest model de automobil era oferit acum câteva decenii în Germania de Est drept o alternativă a lui VW Beetle.

Exemplarul în cauză a fost un Trabant 601, dar motorul său în doi timpi a fost înlocuit cu unul preluat de la VW Polo Mk1, cu patru cilindri în linie şi un volum de 1.043 cm³ (45 CP/74 Nm). Cutia de viteze îi este una manuală în patru trepte, iar greutatea nu depăşeşte 700 de kg.

Vezi şi: (foto) Bulgarii de la Vilner au transformat interiorul unui Land Cruiser. I-au pus şi scaune dintr-un BMW

Vezi şi: (foto) Băieţii de la Vilner merg în concediu şi prezintă ultimul proiect al anului – un unic BMW E30 M3 Evo

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/