(foto) Un nou Papamobil niciodată nu strică. De această dată Toyota a făcut unul, pe hidrogen

Șeful Bisericii Catolice, Papa Francisc, are o mașină nouă pentru evenimente publice. Este vorba despre o Toyota Mirai alimentată cu hidrogen, de generaţie anterioară, care a fost supusă modificărilor tradiționale pentru papamobile.

Mașina a fost oferită Papei Francisc în calitate de cadou de la concernul Toyota și episcopii catolici din Japonia. Ceremonia a avut loc acum câteva zile la reședința suveranului pontif din Vatican.

Această Toyota Mirai a pierdut o parte din acoperiș, având în schimb instalat un capac cu sticlă antiglonț, în centrul construcţiei fiind tradiţional scaun. Lângă el sunt balustrade, astfel încât Papa să se poată sprijini, salutând oamenii atunci când stă în picioare, iar maşina se mişcă. Fotografiile disponibile mai arată nişte trepte încorporate în corpul mașinii, una posterioară pe care stau gărzi de corp şi altele retractabile pentru o coborâre mai uşoară de la înălţime.

“Sub capotă” nu există modificări tehnice: mașina este alimentată de o unitate de propulsie electrică, bazată pe un motor electric (152 CP), care este alimentat cu energie produsă în celulele de combustie, ca urmare a unei reacții electrochimice dintre hidrogen şi oxigen.

Potrivit colegilor din Italia, “dificultatea” de a opera, exploata o Toyota Mirai la Vatican este că în statul mic nu există stații de alimentare cu hidrogen, iar cea mai apropiată dintre ele este la 15 kilometri de reședința suveranului pontif. Cu toate acestea, dacă se va folosi rar, atunci nici nu va fi nevoie des de o alimentare: autonomia se ridică la 502 kilometri datorită a două rezervoare în care se pot încărca 60 şi 62.4 litri de hidrogen.

Mașina este unul dintre cele două exemplare Toyota Mirai realizate special de Toyota Motor Corporation pentru călătoriile Sfântului Părinte cu ocazia vizitei sale din noiembrie anul trecut în Japonia și donate anterior Conferinței Episcopale Japoneze.

Mașina strict albă are o lungime de 5.1 metri și o înălțime (inclusiv cu acoperișul) de 2.7 metri. Mirai – un cuvânt care în japoneză înseamnă “viitor” – este primul sedan alimentat cu hidrogen produs în serie din 2014.

https://autoblog.md/foto-dacia-duster-4×4-a-devenit-un-papamobil-oficial/

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/