(video) Formula 1 va avea doi directori de curse, iar actualul a fost concediat din acest post

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul preşedinte al FIA Mohammed Ben Sulayem anunţă despre câteva modificări importante cu referire la Formula 1. În timpul reuniunii Comisiei F1 de la Londra oficialul a prezentat doar o parte din planul său pentru un nou pas înainte în arbitrajul acestei competiţii.

Trăgând concluzii din analiza detaliată a evenimentelor care s-au petrecut în ultima cursă a sezonului din 2021 Ben Sulayem a propus o reformă aprofundată a organizării arbitrajului și a direcției de cursă. Se menţionează că acesta a fost susținut în unanimitate de CEO-ul F1 și de directorii de echipe.

În primul rând, pentru a asista directorul cursei în procesul de luare a deciziilor, va fi creată o cameră virtuală de control a cursei. La fel ca arbitrul de asistență video (VAR) în fotbal, acesta va fi poziționat într-unul dintre birourile FIA ca rezervă în afara circuitului. În legătură în timp real cu directorul cursei FIA F1, aceasta va ajuta la aplicarea reglementărilor sportive folosind cele mai moderne instrumente tehnologice.

În al doilea rând, comunicațiile radio directe din timpul cursei, transmise în prezent în direct de toate televizoarele, vor fi eliminate pentru a-l proteja pe directorul cursei de orice presiune și pentru a-i permite să ia decizii în mod pașnic. Va fi în continuare posibil să se pună întrebări directorului cursei, în conformitate cu un proces bine definit și neintruziv.

În al treilea rând, procedurile de aşa-numit unlapping din spatele mașinii de siguranță vor fi reevaluate de Comitetul consultativ sportiv F1 și prezentate următoarei Comisii F1 înainte de începerea sezonului.

Pe lângă toate cele spuse, se prezintă o nouă echipă de gestionare a curselor, care îşi va începe activitatea odată cu sesiunea de teste din Barcelona. Niels Wittich, fostul director de curse a campionatului DTM, alături de Eduardo Freitas, directorul de curse a campionatului WEC, vor munci în calitate de directori de curse F1 (probabil pe rând sau concomitent), fiind asistaţi permanent de consilierul superior Herbie Blash, fostul adjunct al directorului de curse FIA în F1.

Michael Masi, cel care practic a decis soarta ultimei curse a sezonului din 2021, după trei ani de ocupare a acestei poziţii va primi o alta nouă, însă tot în cadrul FIA.

„Am prezentat acest plan complet membrilor Consiliului Mondial al Sportului Auto și Senatului, care și-au acordat sprijinul deplin. Cu acest plan, FIA deschide calea pentru un nou pas înainte în arbitrajul de Formula 1.

Fără arbitri, nu există sport. Respectul și sprijinul arbitrilor este esența FIA. De aceea, aceste schimbări structurale sunt cruciale într-un context de dezvoltare puternică și al așteptărilor legitime ale piloților, echipelor, producătorilor, organizatorilor și, desigur, fanilor.

Le mulțumesc călduros tuturor celor care au contribuit la această reformă. Aceste schimbări ne vor permite să începem sezonul de Formula 1 2022 în cele mai bune condiții, iar sportul nostru va fi și mai iubit și respectat.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/