(video) O treime din viaţă şi-a petrecut-o în sport! Cel mai în vârstă actual pilot de F1, Kimi Raikkonen, împlineşte astăzi 40 de ani

Pilotul de origine finlandeză al echipei Alfa Romeo Sauber F1 Team, Kimi Raikkonen, împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 40 de ani!

I-a mai rămas să participe la startul a 15 curse pentru a bate un record în istoria F1. Actualmente în faţa lui, în lista celor mai experimentaţi piloţi din istoria competiţiei, se poziţionează spaniolul Fernando Alonso cu 311 starturi şi brazilianul Rubens Barrichello cu 322.

FOTO: is.fi

Cu ocazia jubileului a primit un cadou unic: un portret alături de care îl vedem pe eroul ocaziei înconjurat de 19 oameni din anturajul apropiat. Un caz rar în care Kimi este alături de mama sa zâmbitoare, Paula Raikkonen. Kimi a distribuit această fotografie pe pagina sa de Instagram, însoțind-o cu un scurt comentariu: “La mulți ani mie!”

În fotografie îi mai putem vedea, dintre cei cunoscuți publicului larg, bineînțeles pe soția sa Minttu Raikkonen, fratele său mai mare Rami, designerul Uffe Tegström care de mai mulţi ani se ocupă de căştile de protecţie ale pilotului, managerul Sami Visa, șeful echipei de motocross Ice One Racing Antti Pyrhönen și fostul jucător de hochei Hannu Pickarainen.           Vezi această postare pe Instagram                  

Happy birthday to me!

O postare distribuită de Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) pe Oct 17, 2019 la 1:20 PDT

Nu există atât de mulți piloți în lume care pot fi considerați adevărați eroi populari, a căror glorie nu cunoaște limite, și care sunt invariabil iubiți de public, indiferent din ce echipă fac parte. În Formula 1 modernă, puțini pot argumenta faima cu Kimi Raikkonen și, cu siguranță, este singurul a cărui popularitate a trecut un astfel de test de timp.

Gândiți-vă doar la asta: a început să conducă kart-uri de la vârsta de 10 ani, iar la vârsta de 23 de ani a debutat în Campionatul Mondial de Formula 1 din 2001 la volanul unui Sauber, câștigând puncte chiar în prima cursă. Unii fani tineri ai sportului cu motor nici nu se născuseră pe atunci, iar acelaşi Max Verstappen avea doar doi ani.

De atunci au trecut aproape două decenii – timp în care a fost parte a echipelor Sauber (2001), McLaren (2002-2006), Ferrari (2007-2009), [a părăsit temporar F1 pentru a participa în WRC şi NASCAR în 2010-2011], a revenit în F1 de partea Lotus (2012-2013), din nou la Ferrari (2014-2018) şi mai nou iar la Sauber – iar Kimi mai reuşeşte să facă performanță în Formula 1 și o face foarte bine, având înainte încă minim un sezon alături de Alfa Romeo. Deocamdată nu se zvoneşte nimic despre o părăsire a sportului cu motoare.

Totuşi, punctul culminant din cariera sa a fost în anul 2007 când a câştigat titlul de campion mondial fiind de partea Scuderiei Ferrari. Surprinzător, dar de atunci nici un alt pilot al echipei italiene nu a reușit să repete această realizare.

Kimi Raikkonen turns 40 today! ????

We look back at Kimi’s best moments, and some of our favourite memories from his legendary career so far ????

Happy Birthday Ice Man ❄️ pic.twitter.com/nWgKkxsI0D

— Sky Sports F1 (@SkySportsF1) 17 октября 2019 г.

Iată şi un scurt interviu cu un reporter Sky Sports în care spune ce crede despre vârsta pe care o are: https://ok.ru/videoembed/2218673900048

Cmentariile sunt închise