(video) Noul Renault Arkana concept s-a transformat într-un show car numit XM3 INSPIRE

La Seoul Motor Show, compania Renault Samsung Motors a dezvăluit modelul XM3 INSPIRE ca o premieră mondială, un SUV coupe distinctiv care anunţă lansarea curândă a unui model de serie pentru piața coreeană. Cu al său design unic în clasă va fi o noutate reală într-un segment C foarte competitiv.

XM3 INSPIRE este bazat pe show car-ul Renault ARKANA, cel care a fost prezentat anul trecut în premieră mondială la Moscova şi care ar trebui să apară ca model de serie deja până la începutul verii.

XM3 INSPIRE realizează amestecul perfect al unui SUV si al unui sedan dinamic, fără compromisuri în privința spaţiului interior şi volumului pentru bagaje. Partea superioară este fluidă și dinamică ca şi cea a unui sedan. Acesta exprimă toată eleganța vehiculului, cu o linie de talie înaltă și o linie de acoperiș care se lasă pe spate, aspectul fiind îmbunătăţit de benzi decorative cromate și un acoperiș din sticlă.

La polul opus, partea inferioară este robustă ca şi cea a un SUV, cu o gardă la sol semnificativă, arcuri mari şi negre pentru roţi, şi însăşi roţile cu jante de 19 inci. Bara de protecţie posterioară cu un difuzor şi cu cele două terminaţii ale eşapamentului subliniază aspectul sportiv al noului show car.

Pre vizualizând un model de producție destinat pieței sud-coreene, maşina XM3 INSPIRE a fost reinterpretată de către Renault Design Asia și echipele de la Renault Samsung Motors. Exprimând un concept inovator și prestigios, acesta reprezintă o nouă eră în materie de design pentru RSM.

Modelul se deosebeşte de un ARKANA în primul rând prin vopseaua sa perlată de culoare albă, modernitatea și eleganța fiind subliniată de accente portocalii pe grilă, părţile inferioare a ușilor și bara de protecție spate. De asemenea, se distinge prin designul specific al grilei, barele de protecție față și spate, părţile inferioare a uşilor și jante. Farurile LED îmbunătățesc în mod ideal semnătura luminoasă sub forma literei C, care încorporează ADN-ul de design al Renault Samsung Motors și se găsește și pe modelele SM6 și QM6.

Designul interior rămâne deocamdată un secret, însă ne vom bucura mult dacă va fi ca şi în noul Clio.

Cu planul său strategic Drive the Future, Groupe Renault își propune să obțină o creștere puternică și durabilă prin investiții în produse și regiuni-cheie, profitând de resursele și tehnologiile Alianței și de îmbunătățirea competitivității acesteia. Modelul de serie XM3 INSPIRE va juca rolul său în plan, în special pe piața sud-coreeană, începând cu prima jumătate a anului 2020. Va fi produs la uzina din Busan.

Amintim că încă din 1994, concernul tehnologic sud-coreean a format o divizie numită Samsung Motors: un acord de cooperare a fost semnat cu Nissan și patru ani mai târziu a apărut sedanul Samsung SM520, un Nissan Maxima în sine, dar cu un corp reproiectat. Dar în curând o criză financiară a izbucnit în Asia și în anul 2000 această divizie a fost salvată/preluată de compania Renault. De atunci, producătorul coreean este numit Renault Samsung Motors, dar mașinile de pe piața locală sunt încă vândute sub brandul Samsung.

FOTO: autoherald.co.kr
FOTO: autoherald.co.kr
FOTO: autoherald.co.kr
FOTO: autoherald.co.kr
FOTO: autoherald.co.kr
Models pose next to the Renault Samsung Motors XM3 Inspire during the 2019 Seoul Motor Show at the Korea International Exhibition Center in Goyang, Gyeonggi province, South Korea, 28 March 2019. The show?s theme this year is ‘Sustainable, Connected, Mobility’. The Seoul Motor Show will run from 29 March until 07 April 2019. EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/