Videoclipul zilei: O funcție unică a noului AVATR 12, deocamdată negăsită pe alte mașini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul AVATR 12 (se citește unu-doi), un gran coupe care a debutat în această toamnă și în Europa, acum câteva zile a început să fie livrat primilor clienți din China, unii dintre care îi descoperă caracteristici interesante. Priviți la una dintre funcțiile care încă nu am văzut să o aibă nimeni și nici cumva să o reproducă!

În prezent, o bună parte din toate mașinile noi și scumpe au un anumit sistem de parcare automată, unul care permite inclusiv parcarea paralelă. De obicei, sistemul tradițional are nevoie ca mai întâi mașina să se deplaseze cu viteză redusă pe o stradă și să identifice automat un loc de parcare corespunzător dimensiunilor sale. Ulterior inițiază procesul și o face prin deplasare în marșarier, controlul volanului și pedalelor fiind preluat de sistemul electronic.

La AVATR 12, care poate dotat cu până la 29 de senzori, inclusiv trei radare laser, procesul este ceva mai diferit. Mașina poate detecta spațiul necesar fără a fi nevoie să treacă de el și să-l scaneze cu senzori laterali (îl vede cu fața). Ulterior, pe monitorul central, apare silueta mașinii într-un perimetru dimensional și șoferul poate poziționa acel dreptunghi așa cum dorește, iar automobilul electric îndeplinește comanda.

Prețul de start al noului AVATR 12 în China este echivalentul a 38.600 de euro.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise