Veste bună pentru toţi cei care intenționează să circule pe drumurile Transalpina și Transfăgărășan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan, cele mai înalte drumuri din România, nu se va mai închide în funcție de perioada calendaristică, ci doar în caz de condiții meteo deosebite. Este o decizie luată de curând și care îi bucură pe turiști, dar și pe hotelierii din zonele montane.

La finalul lunii octombrie, drumarii ar trebui să blocheze accesul turiștilor pe cele mai spectaculoase drumuri turistice din țara vecină, însă dacă vremea o va permite, atunci șoselele vor rămâne deschise pentru turiști până la prima ninsoare.

Atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan, drumarii fac zilnic verificări. Șoferii trebuie, însă, să fie atenți! Cei care vor intra cu mașinile pe drumurile închise circulației din cauza condițiilor meteo și ajung în situația în care trebuie să ceară intervenția echipajelor de urgență vor fi obligați să achite costurile intervenției!

Pe Transalpina, circulația rutieră este permisă doar 12 ore pe zi, între 8 dimineața și 8 seara. Pe Transfăgărășan intervalul orar este 7:00-21:00.

Cmentariile sunt închise