(video) Actuala generaţie Honda Accord a suferit un facelift discret. Ce este nou

Actuala generaţie Honda Accord a devenit şi pe placul unor moldoveni, motiv pentru care se pot găsi câteva exemplare ale modelului, ce pot fi numărate pe degete, importate şi exploatate pe drumurile din ţara noastră.

Şi iată că au trecut aproape patru ani de la debutul automobilului, motiv pentru care producătorul îl anunţă împrospătat pentru gama anului 2021, deşi din punct de vedere al designului exterior şi interior nu s-au schimbat prea multe ca să-l diferențieze radical.

Ce este nou?

  • Pentru a distinge un astfel de Accord de modelul încă actual se poate compara bara de protecţie frontală care este diferită. Noi sunt şi proiectoarele anti ceaţă, împreună cu ambianţa lor care le înconjoară, în timp ce grila de radiator a crescut uşor în dimensiuni. Farurile LED au primit elemente actualizate care le permit să strălucească mai luminos şi mai departe.
  • Modificările din cabină sunt limitate la un sistem multimedia modificat, care rulează pe un monitor tactil de 8 inci și suportă interfețele Android Auto și Apple CarPlay, lucruri care acum sunt incluse în lista de echipamente de bază (opţionale sau standard în nivelele de echipare de top sunt integrarea wireless a acestor interfeţe). Există, de asemenea, două porturi USB suplimentare pentru pasagerii de pe bancheta din spate, în plus față de cele situate în față, la baza consolei centrale.
  • Cele mai multe echipări au parte de echipament extins, iar în cea numită Touring a fost adăugat un sistem îmbunătățit de asistență la parcare, care poate opri în mod independent mașina, în cazul în care conducătorul auto nu a observat careva obstacole.
  • Au devenit disponibile noi culori pentru caroserie şi noi jante, în dependenţă de echipare.
  • Deşi gama de motoare nu s-a schimbat deloc, inginerii au lucrat la unitățile electronice de control a diferitor propulsoare. Acum, versiunile cu benzinare turbo şi cu patru cilindri, de 1.5 (195 CP) și 2.0 litri (255 CP) reacționează mai repede la apăsarea pedalei de accelerație, iar motorizarea hibridă (215 CP) activează acum mai des modul de rulare complet electric.
  • Cruise controlul adaptiv funcționează acum mai moale datorită frânării care nu mai este atât de bruscă. În același timp, controlul automat al direcției, care este iniţiat de sistemul de menţinere în bandă dacă şoferul nu intervine, funcţionează acum mai delicat decât înainte.

În SUA, prețurile pentru Accord-ul actualizat încep de la 24.770 de dolari (pentru o maşină în echipare LX cu un motor turbo de 1.5 litri, cuplat la un variator). Pentru o unitate de propulsie hibridă trebuie adăugaţi la această sumă alţi 1.600 dolari. Iar cel mai ieftin Accord cu motor turbo de 2.0 litri, cuplat la o cutie de viteze automată în 10 trepte, costă 31.910 dolari.

Startul vânzărilor pe piața americană are loc chiar de astăzi, 13 octombrie.

Poţi vedea în documentul ataşat ce dotări poate avea Honda Accord:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2020/10/2021-Honda-Accord.pdf”]

Cmentariile sunt închise