(video) În Moscova a fost oprit, reţinut şi dus la parcarea cu plată un “Batmobile”

Din filmele despre Batman este ușor de aflat că acest super erou nu prea respectă regulile de circulaţie generale. Dar Moscova nu este Gotham, acolo nu poţi încălca uşor prevederile legale, chiar dacă mergi cu un “Batmobile”.

Într-un filmuleţ care a fost realizat acum câteva ore şi a devenit viral se poate observa cum poliţia rutieră locală se gândeşte cum să evacueze vehiculul impunător. Şoferul acestuia a fost tras pe dreapta şi maşina i-a fost reţinută pentru că rula pe drumurile publice fără numere de înmatriculare.

În plus, polițiștii ruși au mai constatat că dimensiunea vehiculului nu corespundea normelor de siguranță rutieră.

https://youtu.be/_NZOpitA0G0

Datorită dimensiunilor sale enorme (doar lățimea mașinii este de 4 metri), dar și greutăţii mari, este pur și simplu imposibil de urcat acest “Batmobile” pe un camion cu platformă. Drept urmare, un autovehicul dintre cele care duc automobilele lăsate neregulamentar la parcarea cu plată, a ridicat maşinăria aşa cum se face de regulă peste ocean (de osia spate) şi a tractat-o uşor.

De asemenea, l-au acoperit cu folii pentru a evita zgârieturile în timpul transportului, asta pentru că are un preţ impunător de 55 de milioane de ruble (765.000 de euro sau circa 15 milioane de lei)!

Proprietarul mașinii, un bărbat de 32 de ani din Moscova, este investigat pentru trei contravenții diferite: nu avea toate documentele necesare (inclusiv plăcuţe cu numere de înmatriculare), mașina a depășit limitele de greutate și dimensiune, iar caracteristicile diferite ale vehiculului nu sunt conforme pentru a putea circula pe străzile capitalei Rusiei. Acesta trebuie să plătească o amendă de 50.700 de ruble (aproximativ 705 euro) pentru a-și putea recupera vehiculul.

Acest model de “Batmobile” a fost importat din SUA în Rusia începând cu anul 2018. Ulterior i s-au adăugat noi funcții și îmbunătățiri pe partea electrică. Are un motor de 5.0 litri, cutie de viteze automată şi tracţiune spate.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-una-dintre-masinile-lui-batman-se-vinde-rusia-pentru-un-milion-de-euro/

https://autoblog.md/asa-masina-nu-ai-mai-vazut-un-ferrari-din-1978-cu-televizor-si-camera-video-spate-va-fi-vandut-la-licitatie/

https://autoblog.md/foto-video-ce-au-fost-si-ce-au-ajuns-sa-fie-15-proiecte-de-tuning-neobisnuite/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/