(video) Noul Lynk & Co 01 EM-F poate parcurge 1200 de km cu un singur plin

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul născut al mărcii Lynk & Co a debutat în urmă cu șase ani și a suferit un restyling în 2020: mai întâi crossoverul actualizat a intrat pe piața europeană, apoi a apărut în China. Dar schimbarea generației nu este încă planificată. În schimb, Lynk & Co 01 a fost modernizat pentru a doua oară, iar acum efortul principal s-a făcut la capitol tehnic.

Caracteristici cheie:

  • Noua versiune Lynk & Co 01 EM-F este primul model al mărcii cu un sistem de propulsie hibrid din noua familie Lynk E-Motive. În gama Geely este cunoscută sub denumirea Leishen.
  • Sub capotă este instalat un motor DHE15 cu trei cilindri pe benzină, de 1.5 litri, care este echipat cu injecție directă și un compresor mecanic. Motorul poate funcționa pe ciclul economic Miller și are o eficiență termică neobișnuit de mare de 43.32%. Produce 150 CP și 225 Nm. În schemă mai este inclus un demaror-generator și un motor electric ce generează alţi 136 CP şi 320 Nm.
  • Puterea maximă a sistemului hibrid este de 245 CP și 545 Nm. Nu există încă informații despre bateria din sistem, dar se menționează că, cu un rezervor de benzină plin şi o baterie încărcată complet, modelul Lynk & Co 01 EM-F poate parcurge până la 1.200 km. Consumul mediu declarat este de 4.9 l/100 km, iar 0-100 km/h face în 7.8 secunde.
  • Modelul are doar tracţiune faţă. Bateria nu-i poate fi încărcată de la o priză externă, dar această posibilitate va apărea în versiunile ulterioare EM-P.
  • În schimb, sistemul EM-F poate funcţiona în serie și în paralel. În modul serie, maşina se deplasează doar pe electricitate, iar motorul cu ardere internă funcționează exclusiv pe post de generator de energie, încărcând bateria. Pe măsură ce viteza crește și eficiența motorului electric scade, sistemul intră în modul paralel: benzinarul este conectat la roțile motoare folosind un ambreiaj și o transmisie DHT Pro cu trei trepte.
  • Noul model hibrid mai are şi un aspect uşor diferit. În față doar grila de radiator este diferită, iar în spate noi sunt stopurile şi emblema luminoasă. Terminațiile eșapamentului sunt acum ascunse sub o bară de protecție reproiectată. Au apărut alte jante de 19 inci și o paletă extinsă de culori ale caroseriei.
  • În interior există doar combinații noi de materiale de finisare și alte butoane pe volan. A fost actualizat şi complexul de asistenți electronici, format acum din 27 de sisteme.

Noul Lynk & Co 01 EM-F a apărut deja în vânzare pe piața chineză, costând între 28 şi 31 de mii de dolari SUA.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata