(video) Noul Geely Xingyue L Hi-X este un hibrid de nouă generaţie cu autonomie de peste 1300 km

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Geely Xingyue L (cunoscut şi sub denumirea internațională KX11) a debutat în China într-o nouă versiune hibridă Hi-X. Maşina este prima ce utilizează o nouă generaţie de propulsoare hibride marca Leishen Power.

Marele său avantaj este numit condusul electrificat cu un consum redus de carburant pentru o autonomie totală combinată de 1.300 km, cel puţin!

Caracteristici cheie:

  • Produsul de bază al Leishen Power, noua marcă a Geely lansată în noiembrie şi dedicată dezvoltării trenurilor de rulare electrificate, este platforma Leishen Hi-X
    • Platforma oferă o experiență de putere hibridă revoluționară, nu numai în ceea ce privește reducerea consumului de combustibil, ci și o actualizare cuprinzătoare în ceea ce privește economia de combustibil, puterea, confortul și inteligența. 
    • Fiind o platformă de propulsie hibridă inteligentă modulară, Hi-X este cea mai adaptabilă și mai extinsă din industrie în ceea ce privește spațiul, nivelurile de electrificare și livrarea de putere. 
    • Hi-X are un mod inteligent de conducere paralel care sporeşte eficiența livrării de putere atât de la motorul său cu ardere internă, cât și de la motoarele electrice. Modul poate fi introdus la viteze de minimum 20 km/h, mult mai mici decât alte sisteme de propulsie hibride de pe piață, care pot intra în el doar la viteze de peste 70 km/h.
    • Dezvoltată pentru a satisface nevoile foarte variate ale diferiților clienți din întreaga lume, Hi-X poate fi folosit pentru maşini din segmentele A-C și în configurații HEV/PHEV/REEV.
    • Hi-X a fost dezvoltată timp de cinci ani şi a implicat o echipă internaţională formată din 500 de ingineri.
    • Produsele Leishen includ: o platformă de grup motopropulsor hibrid modulară de clasă mondială, transmisii hibride dedicate de înaltă eficiență, noi motoare hibride și noi sisteme E-drive.
  • Platforma Hi-X include câteva motoare şi transmisii, însă pe noul Xingyue L Hi-X este montat un benzinar cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri (DHE15). Este numit primul “supercharged direct injection hybrid dedicated engine” produs în serie din lume. Acest nou motor adoptă patru tehnologii avansate, inclusiv injecția directă de înaltă presiune, un compresor mecanic, ciclu Miller de funcţionare și EGR de joasă presiune pentru a obține cea mai mare eficiență termică din lume pentru un motor produs în masă – 43.32%.
  • Cel mai avansat DHT Pro cu 3 trepte din lume este un modul de bază al platformei Hi-X. DHT Pro este prima transmisie hibridă cu 3 trepte produsă în serie din lume. Aceasta integrează două motoare electrice (P1+P2), transmisia în sine și controlere electrice, cântărind împreună doar 120 kg. 
    • Capabilă de a procesa maxim 4.920 Nm de cuplu, DHT Pro atinge un raport cuplu-greutate de 41 Nm/kg. Cu motoare electrice duale, DHT Pro asigură că șoferii au putere la cerere. 
    • DHT Pro oferă şi o funcţie de Launch Control prin care acceleraţia de pe loc este mai dinamică cu 50%. În plus, printr-o utilizare mai inteligentă a celor 3 trepte de viteză, accelerația între 80-120 km/h se simte mai bine în depăşiri pentru că se eliberează 60% din puterea rezervată.
    • În plus, a fost dezvoltat și un nou DCT EVO de înaltă eficiență, având la bază cutia 7DCTH, cu eficiență și performanță îmbunătățite ale cuplului, reducând în același timp greutatea.
  • Un nou motor E-Drive a fost dezvoltat pentru se combina cu platforma, conform standardelor globale de performanță, adoptând un design modular și oferind soluții de înaltă eficiență, fiabilitate ridicată și personalizare completă. Leishen E-Drive adoptă un motor electric de 800 V, un modul de putere cu carbură de siliciu, eficiență de răcire a uleiului de 92% și putere maximă de 475 kW (646 CP). Reglat pentru performanțe ultra-înalte, unitatea poate permite realizarea unor acceleraţii 0-100 km/h în mai puţin de 3.0 secunde.
  • Geely spune că într-o configurație Hybrid Electric (HEV), Hi-X reduce consumul de combustibil cu 40%, chiar până la 3.6 l/100 km. Hi-X este, de asemenea, prima platformă hibridă capabilă de actualizări FOTA ale întregului sistem de propulsie și oferă până la 20 de moduri de conducere inteligente. Cu capabilități puternice de învățare bazate pe date, cea mai inteligentă unitate de control (ICU) și o coordonare perfectă între motor, transmisie și baterie, Hi-X este cu adevărat o platformă care se îmbunătățește pe măsura condusului.
  • Revenind la SUV, aflaţi că are sub capotă unitatea de 1.5 litri, care dezvoltă 150 CP şi 225 Nm. Puterea totală combinată împreună cu DHT Pro se ridică la 245 CP şi 540 Nm. Tracţiunea este pe puntea din faţă. Ce capacitate are bateria de la bord nu se menţionează.
  • Sistemul hibrid de pe noul Geely Xingyue L Hi-X are moduri de funcţionare tip serie și paralelă. În primul, vehiculul este condus cu tracţiune electrică, iar motorul cu ardere funcţionează exclusiv pe post de generator, încărcând bateria cu energie. Odată cu creșterea vitezei, atunci când eficiența motorului electric scade, sistemul intră în modul paralel: motorul cu ardere internă este conectat la roțile motoare folosind un ambreiaj și un reductor. 
  • Geely spune că o astfel de maşină poate parcurge 1.300 km fără realimentare. Consumul mediu de combustibil este de 4.3 l/100 km, iar timpul de acceleraţie până la 100 km/h este de 7.9 secunde.
  • La exterior, noul Geely Xingyue L Hi-X se deosebește printr-o grilă de radiator cu secţiuni iluminate, alte bare de protecţie şi jante optimizate pentru a reduce cât mai mult rezistenţa aerodinamică.

Comenzile sunt deja acceptate. Preţul de start este de 27.200 de dolari.


Într-un experiment recent cu prototipuri de teste, un reprezentant al redacţiei chineze Autohome a putut înregistra chiar 1.426 de km autonomie până la epuizarea tuturor surselor de energie, consumul mixt fiind de 3.9 litri la 100 de km. Fără realimentare s-a condus aproape 23 de ore, în timp ce viteza medie a fost de 63 km/h.

Cmentariile sunt închise